percheziții la traficanți de droguri din sibiu și miercurea sibiului, care vindeau cristal cu 100 lei plicul

Două femei și un bărbat au fost reținuți de polițiști în urma unor percheziții domiciliare efectuate în municipiul Sibiu și în Miercurea Sibiului. Indivizii sunt bănuiți că ar fi vândut droguri consumatorilor din județ.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, cercetate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Cristal de la 100 lei plicul

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada octombrie 2023 – mai 2024, aceștia ar fi procurat, deținut, intermediat și vândut diferite cantități de substanțe psihoactive (2-CMC și 2 MMC) către consumatori din județul Sibiu, cu sume între 100 și 140 de lei, pentru un plic. Este vorba despre substanța denumită „cristal” printre consumatori.

percheziții la traficanți de droguri din sibiu și miercurea sibiului, care vindeau cristal cu 100 lei plicul

De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat faptul că două dintre persoane, în același interval de timp, ar fi deținut și comercializat și cantități de drog de risc (canabis).

Percheziții în Sibiu și Miercurea Sibiului

Au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, unde au fost descoperite și ridicate peste 100 de grame de substanță pulverulentă, 39 de plicuri de tip ziplock conținând substanță psihoactivă sub formă cristalină, pregătite pentru comercializare, aproximativ 300 de plicuri autosigilante noi, cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

percheziții la traficanți de droguri din sibiu și miercurea sibiului, care vindeau cristal cu 100 lei plicul

Traficanții de droguri sunt două femei și un bărbat, care au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Ei au fost reținuți. „La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a 3 persoane, pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, 29 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultima oră