părinții elevilor de la liceul de artă vor să iasă în stradă pentru a protesta împotriva fuziunii cu liceul „carol i”

Părinții elevilor de la Liceul de Artă din Sibiu vor să iasă în stradă pentru a protesta împotriva fuziunii cu Liceul Tehnologic Construcții si Arhitectura “Carol I” Sibiu. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu susțin că până în prezent nu s-a emis niciun ordin de ministru pentru această fuziune.

Mai mulți părinți se arată în continuare îngrijorați de o posibilă fuziune între Liceul de Artă și Liceul „Carol I”. Prin urmare au redactat o petiție online, prin care își exprimă nemulțumirea și faptul că sunt pe cale să iasă în stradă pentru a protesta împotriva unei posibile fuzionări între cele două licee.

„Consiliul Reprezentativ al Părinților din cadrul Liceului de Artă Sibiu a depus un memoriu prin care își arată nemulțumirea și dezacordul privind fuziunea dintre Liceul de Artă Sibiu și Liceul cu profil tehnologic „Carol I”. Pe această cale dorim să ieșim în stradă și să protestăm, poate așa vom fi auziți”, se arată în petiția online semnată de 68 de părinți.

Consiliul Reprezentativ al Părinților a depus un memoriu către Inspectoratul Școlar Județean din Sibiu prin care își arată nemulțumirea față de posibilitatea ca Liceul „Carol I” să devină  structură a Liceului de Artă „prin absorbție”.

Conducerea Liceului de Artă susține că pentru moment nu se vor implica în acțiunea părinților. „Este acțiunea părinților. Trebuie să facem un Consiliul profesoral pentru a lua o hotărâre. Noi deocamdată, din punct de vedere a unității școlare, nu luăm o atitudine deocamdată”, a a completat directorul Liceului de Artă, Mona Dăncăneț.

Reamintim că la începutul lunii martie, profesorii de la Liceul de Artă refuzau vehement fuziunea între cele două licee, trimițând inclusiv un memoriu către Inspectoratul Școlar Județean din Sibiu.

Citește și: Profesorii de la Liceul de Artă refuză fuziunea cu Liceul „Carol I”. Au făcut memoriu la ISJ Sibiu: ”Nu este potrivită”

 

 

Ultima oră