mai mulți locuitori din sibiu vor un portal ca la new york ca să se vadă live cu oameni din alte orașe
Sursa foto: stirileprotv.ro

Sibienii au propus municipalității o idee inedită prin care să se construiască o punte digitală între două lumi. Mai exact, este vorba despre un portal asemănător celui prin care cei din Dublin și New York se puteau vedea live.

Din data de 10 mai, sibienii au putut depune, prin programul de bugetare participativă, propuneri de proiecte benefice pentru comunitate. Printre proiecte care privesc îmbunătățirea infrastructurii orașului, sibienii au propus și idei originale precum crearea unui portal între orașe. Mai exact, este vorba despre două instalații identice care vor fi amplasate în două orașe diferite, respectiv Sibiu și un alt oraș din țară, iar pe ecran vor fi redate în timp real  imagini din celălalt oraș.

„Amplasarea în doua orașe (Sibiu și un alt oraș înfrățit) a două instalații identice, care seamănă cu un portal între două lumi. Pe ecran sunt redate în timp real imagini din celălalt oraș, prinse de camera video de deasupra ecranului.

Portalurile sunt o invitație de a întâlni oameni dincolo de granițe și diferențe și de a experimenta lumea noastră așa cum este ea cu adevărat – unită. Transmisia live oferă o fereastră între locații îndepărtate, permițând oamenilor să se întâlnească în afara cercurilor și culturilor lor sociale, să depășească granițele geografice și să îmbrățișeze frumusețea interconectării globale”, se arată în descrierea proiectului.

Proiectul, depus la categoria „Sibiu Oraș Inteligent” în cadrul programului de bugetare participativă, ar avea nevoie de o finanțare de 150.000 de euro. 

Proiectele în cadrul programului de bugetare participativă pot fi depuse online, pe site-ul primăriei, până la data de 10 iunie 2024. Regulamentul și detalii despre program, AICI. 

Citește și: Sibienii fac propuneri pentru Bugetarea Participativă și cer un pod pietonal peste Cibin în zona străzii Distribuției

 

Ultima oră