fc hermannstadt ia în calcul reînființarea echipei a 2-a

Invitat la Ora de Sport, directorul sportiv de la FC Hermannstadt, Radu Neguț a discutat despre posibilitatea reînființării echipei a doua în cadrul clubului. 

În vara lui 2022, după ce FC Hermannstadt a revenit în prima divizie, clubul a renunțat la ”satelit”, după ce acesta a retrogradat în Liga 4 la finalul play-out-ului Seriei 5 în Liga 3. Ulterior, echipa Hermannstadt 2 a fost invitată de Federație să continue pe locurile rămase libere, dar a refuzat.

YouTube video

”Poate momentul potrivit va fi anul viitor”

Radu Neguț spune că încă nu este luată o decizie clară în privința echipei a doua, care însă ar putea fi făcută pe scheletul actualei formații de Under 17. ”Nu s-a luat o decizie finală în acest sens, ne-am dori ca această echipă a doua, în momentul în care o facem, să fie cu preponderență cu jucători sibieni. Poate momentul potrivit va fi anul următor, când această generație de Under 17, care a ajuns în finala campionatului național, va mai crește. Ei nu vor termina junioratul la anul, mai au doi ani, dar vor mai avea încă un an peste ei și după această performanță, nivelul lor de încredere va crește foarte mult. Probabil vor face un salt valoric mai mulți dintre ei și alături de alți copii din Sibiu, pentru sunt generații bune, cele de 2006, 2007, 2008, probabil vom reuși facem un grup de copii care care formeze o echipă a doua la noi. Este o intenție a noastră strângem mai mult relațiile cu toate cluburile din Sibiu: Șelimbăr, Rășinari, Voința, Interstar, Inter, cu toate ne dorim avem o colaborare bună, existe o piramidă” a anunțat Radu Neguț la Ora de Sport. 

La nivel de copii și juniori, FC Hermannstadt colaborează cu Clubul Alma. ”Avem o colaborare foarte bună cu clubul Alma, care a decurs normal, așa cum a fost stabilită și decurge în continuare. Le mulțumim și lor pe această cale și. Și ei îl au pe Iulian Merintean, care administrează academia lor și care cumva face trecerea asta între cei de la care rămân la Alma și cei care vin la FC Hermannstadt” a mai explicat Neguț. 

CITEȘTE ȘI: FC Hermannstadt a pierdut finala Campionatului Național la U 17

Ora de Sibiu, liderul presei locale online, a lansat anul trecut Ora de Sport, un produs dedicat iubitorilor de sport. Cu un studio modern și o echipă de profesioniști, emisiunea aduce în prim-plan interviuri exclusive și informații de ultimă oră din lumea sportului. În ultima ediție a Orei de Sport, redactorul-șef Dragoș Popescu l-a avut ca invitat pe Radu Neguț, directorul sportiv al clubului FC Hermannstadt.

fc hermannstadt ia în calcul reînființarea echipei a 2-a

Ultima oră