FC Hermannstadt a pierdut finala Campionatului Național la U 17

FC Hermannstadt a pierdut miercuri finala Campionatului Național Under 17 de la Buftea, 0-4 (0-2) cu FC Bacău.

Juniorii U 17 de la FC Hermannstadt au mers la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, alături de staff-ul condus de Marian Mărgărit, Dorin Zotincă și Adrian Văsâi. În finală, FC Bacău s-a impus de o manieră clară, scor 4-0.

Echipa U 17 a încheiat astfel un sezon bun, în care a câștigat medaliile de argint ale Campionatului Național, a doua categorie valorică după Elite. Băieții pregătiți de Marian Mărgărit s-au clasat pe locul 2 în Seria 6 la finalul sezonului regular, în spatele celor de la CSC 1599 Șelimbăr, având 8 victorii, un egal și o înfrângere în cele 10 meciuri disputate. Tot pe locul secund a încheiat și play-off-ul, unde a înregistrat 4 victorii, un egal și 3 înfrângeri. În cele trei tururi până la finală a trecut de CSC Dumbrăvița (4-2), CSC 1599 Șelimbăr (2-0) și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (3-0).

YouTube video

Radu Neguț: ”S-a ajuns la o performanță importantă”

Directorul sportiv al FC Hermannstadt, Radu Neguț a subliniat performanța echipei U 17, care a disputat prima finală a clubului la nivel de juniori. ”Echipa Under 17 este echipa antrenată de Marian Mărgărit. S-a format la noi în Academie, sub sub îndrumarea lui Dorin Zotincă, care este un om extrem de capabil și de implicat, el fiind șeful Centrului de copii și juniori. S-au creat niște relații foarte bune între antrenori, mai ales la grupele mari, unde la Under 19 a fost antrenor principal Adi Văsâi, la Under 17 Marian Mărgărit, iar ei lucrează împreună. La grupa de U 19 era principal Adi, Marian era secundul lui, iar la grupa de ani de 17 era invers. Și uite s-a ajuns la o performanță extrem de importantă, ne bucurăm foarte mult pentru copii, meritul cel mai mare îl au cei de acolo” a declarat la Ora de Sport directorul sportiv al clubului, Radu Neguț. 

Radu Neguț anunță că se dorește îmbunătățirea condițiilor actuale pentru copii și juniori. ”Tot la nivel de staff, poate vom mai aduce anumiți oameni. Suntem conștienți, de asemenea, e nevoie îmbunătățim infrastructura pentru copii, dar acestea nu sunt lucruri ușor de făcut. Suntem adepții pașilor mici, dar să-i facem” a mai spus oficialul clubului sibian. 

AFC Hermannstadt: Gabriel Capete –  Sebastian Chirilă (Adrian Bobanga 60′), David Mogoe, Dragoș Frătici, Adrian Marinca – Patrick Toader, David Bejan, Andrei Tichindelean (David Hașegan 77′) – Doru Fălămaș (Adrian Ceban 60′), Mario Raica (Radu Nicoară 70′), Daniel Dancu (Sebastian Ritivoi 46′). Rezerve: Cezar Mihu – Raul Vonica, Alexandru Stoia, Adrian Stroia.
Antrenor: 
Marian Mărgărit

FC Hermannstadt a pierdut finala Campionatului Național la U 17

Ultima oră