cfr caută o firmă care să transporte călătorii cu autobuzul între sibiu și mediaș cât timp se lucrează la calea ferată

Până în luna august a acestui an vor avea loc lucrări la nivelul liniei de cale ferată între Ocna Sibiului și Loamneș. Din acest motiv, trenurile nu vor mai putea circula pe ruta Sibiu – Mediaș, astfel că CFR caută o firmă care să transporte călătorii, zilnic, cu autobuzele. 

CFR, prin Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Brașov, caută o firmă care să asigure transportul regulat special de călători cu autobuze, pe rutele Sibiu – Mediaș, Sibiu – Copșa Mică și Sibiu – Loamneș, și retur, pe o perioadă de câteva luni, timp în care se repară integral linia de cale ferată dintre Ocna Sibiului și Loamneș, iar trenurile nu vor mai putea circula pe acolo. 

„În perioada 01.04.2024 – 09.08.2024, CN CFER SA va efectua lucrări de reînnoire cu înlocuirea totală a liniei simple pe relația Halta Mișcare Ocna Sibiului – Halta Mișcare Loamneș. Pentru asigurarea continuității deservirii publicului călător pe relațiile Sibiu – Mediaș, Sibiu – Copșa Mică și Sibiu – Loamneș, se impune înlocuirea temporară a serviciilor de transport feroviar de călători cu servicii de autocare/autobuze”, se arată în caietul de sarcini scos la licitație. 

Operatorul serviciului de transport cu care va fi semnat contractul va trebui să pună zilnic la dispoziție 33 de autocare, dintre care două de rezervă. Fiecare mijloc de transport va trebui să aibă minim 50 de locuri pe scaune. Autobuzele vor circula inclusiv în weekend și de sărbătorile legale, fără pauze sau discontinuitate, fiind luate în considerare mersul trenurilor și stațiile de cale ferată până la care trebuie să fie duși călătorii. 

CFR va plăti pentru serviciile de transport al călătorilor cu autobuzele aproximativ 559.188 lei. „Valoarea estimată a contractului de prestări servicii a fost determinată prin luarea în considerare a efectuării unui număr de 3.500 km/zi cu mijloace auto pentru curse regulate și a unui număr de 1.000 km/zi cu mijloace auto de rezervă”, se arată în caietul de sarcini.  

Ultima oră