cerșetor reținut pentru dare de mită după ce a vrut să șpăguiască un polițist din sibiu ca să nu-i dea amendă

Un cerșetor a fost reținut după ce i-a oferit unui polițist din Sibiu o mită în valoare de 100 de euro pentru a nu îl amenda. Bărbatul din Merghindeal i-ar fi cerut polițistului să îl ducă cu mașina acasă.

„În data de 29.05.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Merghindeal, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că în noaptea de 5.05.2024, în jurul orei 0,30, inculpatul a oferit unui agent de poliţie suma de 100 de euro, compusă din două bancnote de 50 de euro, cu titlu de mită, spre a-l determina pe acesta să își încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună sancţionarea contravențională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului. Cu această ocazie inculpatul chiar a cerut agenților de ordine publică să îl transporte la locuința sa cu autospeciala poliţiei.

În cursul zilei de mâine procurorul va aprecia dacă se impune luarea unei alte măsuri preventive faţă de inculpat.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu .

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Prim procuror adjunct Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ultima oră