trei premii pentru sibiu la gala uniter 2024
Teatru Gong Sibiu, premiat la Gala Uniter 2024

Spectacolul Galei Premiilor UNITER 2024, care a avut loc în 27 mai, la Sala „Ion Caramitru“ a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, a început la ora 19.00 şi s-a încheiat după patru ore de emoţii şi suspans.  Evenimentul a fost transmis şi live pe uniter.ro și în direct pe TVR Cultural.

Sibiul a reuşit să se remarce prin câştigarea unui număr de 3 premii speciale, la diferite categorii:

Premiul Președintelui UNITER: câştigător a fost desemnat FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU (FITS), pentru  30 de ani de activitate. Trofeul a fost ridicat de Președintele Festivalului, domnul Constantin Chiriac, prezent la eveniment.

trei premii pentru sibiu la gala uniter 2024
Sursa foto: Uniter

Premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie / teatru pentru copii a fost câștigat de „Poveşti invizibile” de Mihaela Michailov, direcția de scenă Selma Dragoș, spațiul și instalația tactilă Gabi Albu, Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG Sibiu şi Centrul de Teatru Educaţional Replika Bucureşti.

trei premii pentru sibiu la gala uniter 2024

Premiul pentru cel mai bun lighting design a fost câștigat de Michael Bischoff pentru lighting designul spectacolului „Woyzeck” de Georg Büchner, regia Hunor Horváth și Edith Buttingsrud Pedersen, scenografia Előd Golicza, costumele Zsofia Gabor,  de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu – Secţia Germană.

trei premii pentru sibiu la gala uniter 2024
Sursa foto: Uniter

Pentru a 32-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Alina Epîngeac, Cristina Rusiecki şi Octavian Szalad. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023. În cadrul Galei au fost acordate premii de excelenţă, pentru întreaga activitate şi distincţii speciale unor mari artişti ai scenei, precum şi unor regizori.

Ultima oră