percheziții la o fabrică ilegală de alcool din slimnic (video)

În urma perchezițiilor de marți dimineață, în Sibiu, București, dar și în alte județe, un administrator din Sibiu ar fi achiziționat mărfuri pe care, ulterior, le-ar fi comercializat, fără ca aceste tranzacții să fie înregistrate în contabilitate și declarate organului fiscal.

Polițiștii sibieni informează că marți, 28 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Sibiu, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2017 – 2021, administratorul unei societăți comerciale din Sibiu ar fi achiziționat mărfuri pe care, ulterior, le-ar fi comercializat prin intermediul magazinelor societății, fără ca aceste operațiuni să fie înregistrate în contabilitate și declarate organului fiscal. Prin aceste practici, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu 151.000 de lei.

percheziții la o fabrică ilegală de alcool din slimnic (video)

percheziții la o fabrică ilegală de alcool din slimnic (video)

Băuturi alcoolice, deținute fără respectarea normelor

În urma acțiunii din cursul acestei dimineți, într-unul dintre imobilele unde au fost făcute percheziții de către polițiști, au fost descoperiți 1.500 de litri de băuturi alcoolice spirtoase, produse și deținute fără respectarea normelor legale.

„”În baza celor constatate, cercetările penale s-au extins și cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 452, aliniatul 1, literele a) și b) din Legea nr. 227/2015, respectiv producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, transmite IPJ Sibiu.

percheziții la o fabrică ilegală de alcool din slimnic (video)

 

Astfel, întreaga cantitate de băuturi a fost indisponibilizată. De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, telefoane mobile, documente și sume de bani. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean General de Brigadă „Mihail Rasty” Sibiu.

 

Ultima oră