numărul de incendii de vegetație s-a triplat în ultimul an, în județul sibiu
foto: arhivă

Reprezentanții ISU Sibiu trag un semnal de alarmă cu privire la incendiile de vegetație din județul Sibiu. Numărul incendiilor de vegetație a crescut semnificativ de la un an la altul, în prima parte a anului 2024 fiind înregistrate peste 230 de cazuri.

În cadrul ședinței a Colegiului Prefectural de marți, 18 mai, ISU Sibiu a prezentat un raport al situațiilor de urgență generate de arderile de miriști și resturi vegetale pe terenurile arabile și pajiști, în prima parte a anului, în județul Sibiu. Spre deosebire de anul precedent, numărul incendiilor de vegetație s-a triplat, sibienii nerespectând recomandările pompierilor.

„La nivelul unităților administrativ-teritoriale și personalul specializat din cadrul Direcției Silvice Sibiu au intervenit la un număr de 1178 apeluri de urgenţă. Dintre acestea, 237 de solicitări se referă doar la incendiile de vegetație uscată, culturi, pășuni, pajiști și litieră, reprezentând un procentaj de 21,12 %”, se arată în raportul prezentat de ISU Sibiu.

Dacă anul trecut au fost înregistrate un număr de 73 de intervenții în cazul incendiilor de vegetație, în 2024 numărul intervențiilor s-a triplat, ajungând la un număr de 237 de incendii de vegetație.

Peste 225 de situații de urgență, însemnând 95 la sută din totalul incendiilor de vegetație, au reprezentat arderile lăsate nesupravegheate sau fără a se lua măsuri potrivite de limitare a extinderii flăcărilor ori împotriva propagării la vecinătăți. Două incendii au fost determinate de focul deschis în spații închise, 9 situații au avut drept cauză fumatul, iar o situație de urgență a rămas în curs de stabilire a cauzei probabile de producere a incendiului.

Ultima oră