începe evaluarea națională pentru elevii de clasa a 6-a

Conform calendarului oficial, Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a începe pe 28 mai cu proba de Limbă și comunicare. A doua probă, Matematică – Științe, va avea loc pe 29 mai. Fiecare test va avea o durată de 60 de minute.

„Probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV și EN VI). Testele sunt evaluate în cadrul unităților de învățământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test”, conform Ministerului Educației, citează eduPedu.

Astfel, marți, 28 mai, elevii claselor a VI-a vor susține proba de Limba română și o limbă străină, iar miercuri, 29 mai, proba de Matematică. Joi, 23 mai, elevii de clasa a IV-a aparținând minorităților naționale vor susține proba de Limbă maternă.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

În anul școlar 2022-2023, Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a nu s-a organizat, conform ordonanței de urgență nr. 56 din 11 iunie 2023.

Ultima oră