bokor vrea sa rămână în comisia de urbanism a primăriei sibiu, dar dorința ei s-a transformat în șicane între pnl, usr și fdgr (video)

Corina Bokor, fostul viceprimar al municipiului Sibiu, ar fi urmat să fie înlocuită de Helmut Lerner în Comisia de Urbanism a Primăriei Sibiu. Aceasta a vrut să rămână membru în comisie, însă dorința ei a generat șicane între celelalte formațiuni politice în ședința ordinară a Consiliului Local. 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local de marți s-a aflat un proiect de hotărâre privind înlocuirea Corinei Bokor din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei Sibiu cu Helmut Lerner, care a devenit și viceprimar odată cu eliberarea din funcție a acesteia. 

Bokor vrea sa rămână în Comisia de Urbanism

Bokor și-a dorit însă să rămână în continuare membru în această comisie, argumentând că a avut acest statut încă din 2018 și a căpătat experiență. „Vin cu o propunere având în vedere că legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului nu precizează exact funcțiile, componența Comisiei de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Dacă vă uitați în regulamentul de funcționare, aprobat în 2018, la fel se face referire la legislației și componența se propune de către primar, dar nu sunt funcțiile exact precizate. Având în vedere că am fost membru în această comisie din anul 2018, vă propun să îmi păstrez acest statut de membru și să particip în continuare la această comisie”, a cerut Corina Bokor. 

bokor vrea sa rămână în comisia de urbanism a primăriei sibiu, dar dorința ei s-a transformat în șicane între pnl, usr și fdgr (video)

Cererea a generat discuții între consilieri 

Primarul Astrid Fodor a fost de acord cu supunerea la vot a proiectului de hotărâre cu un amendament astfel încât Bokor să rămână membru în comisie. Consilierii celorlalte formațiuni politice din Consiliul Local au avut însă un cuvânt de spus. 

Adrian Bibu (PNL) a cerut ca și arhitectul șef al județului să facă parte din această comisie. „Dacă îl supunem cu acest amendament, vin și vă întreb și eu în felul următor. În Comisia de Urbanism, i-am rugat pe colegii de la FDGR și de la USR, am dezbătut următorul subiect, să fie și arhitectul șef al județului Sibiu în această comisie, pentru că sunt foarte multe proiecte care ar ajuta să le cunoască și județul. Am convenit atunci că vom propune o astfel de inițiativă după alegeri. Dar dacă se propune astăzi acest amendament, vă propun să supunem la vot și amendamentul nostru! (…) Cum faceți diferența? Care e primul, grupul de 9 consilieri PNL sau de 3 consilieri sau fostul viceprimar al Forumului? Doar întreb, cum considerați, numai să înțelegem și noi”, a spus Adrian Bibu.

Primarul Astrid Fodor a replicat că se poate da încă un amendament astfel încât să fie inclus în comisie și arhitectul șef al județului. „E dificil de explicat, dar dacă insistați supunem la vot și cu arhitectul șef”, a spus Fodor. 

bokor vrea sa rămână în comisia de urbanism a primăriei sibiu, dar dorința ei s-a transformat în șicane între pnl, usr și fdgr (video)

Discuțiile au continuat, fiindcă Paul Mezei (FGDR) a cerut ca, în cazul în care județul are un reprezentant în această comisie, și municipiul Sibiu să aibă un reprezentant la județ. 

„Ar putea să aibă și fiecare grup politic din Consiliul Local câte un reprezentant în CTATU, adică până la urmă să fie pentru toată lumea, nu?”, a continuat Ionuț Ghișe de la USR. 

Într-un final, Astrid Fodor a decis să retragă proiectul de pe ordinea de zi, acesta urmând să fie reanalizat și supus la vot în ședința de luna viitoare. 

Ultima oră