Sibianul Victor Cornea debutează miercuri la Roland Garros

Tenismenul sibian Victor Cornea a fost acceptat pe tabloul principal  de la Roland Garros, unde va juca în proba de dublu masculin alături de italianul Luciano Darderi. 

În primul meci de la Paris, cuplul Cornea/Darderi va juca miercuri, de la ora 12.00 cu Hugo Nys (Franța)/Jan Zielinski (Polonia). Italianul este un specialist al jocurilor de simplu, fiind în top 40. Pentru sibian, aceasta este cea de-a doua participare la Roland Garros, după cea din 2023.

Anul trecut, în primul tur de la Paris, Victor Cornea şi chinezul Zhizhen Zhang au fost învinși de germanii Kevin Krawietz/Tim Puetz.

Tenismenul sibian este însoțit la Paris și de iubita sa, artista Andreea Bălan. Pentru a avea acces gratuit în complex, artista s-a dat drept fizioterapeuta sportivului.

Turneul de la Roland Garros a început duminică 26 mai 2024 și se va încheia duminică, 9 iunie. În cadrul Openul francez, organizatorii pun la bătaie premii record de 53.478.000 de euro.

Roland Garros a fost un pilot francez care a reușit să traverseze Marea Mediterană în zbor într-un timp record pentru acele vremuri, murind în luptă în timpul primului război mondial.

Ultima oră