ruxandra cibu o provocă pe fodor la o dezbatere publică față în față

Ruxandra Cibu, candidata din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Sibiu, a adresat o invitație actualului primar pentru a participa la o dezbatere publică directă, fiind de părere că singura contracandidată cu șanse reale de a câștiga primăria Sibiu este Astrid Fodor.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul USR Sibiu, luni, 27 mai, candidata la Primăria Sibiului a lansat o provocare către Astrid Fodor pentru o dezbatere electorală 1 la 1, având ca temă trecutul, prezentul și viitorul orașului. Ruxandra Cibu consideră că această dezbatere va reprezenta oportunitatea ideală pentru ca Astrid Fodor să prezinte un raport detaliat al activităților sale din ultimul deceniu.

„O provoc pe doamna primar Astrid Fodor la o dezbatere electorală 1 la 1, o dezbatere despre trecutul, prezentul și, mai ales, viitorul Sibiului cu proiectele pe masă. Doamna primar în funcție are avantajul celor 10 ani în care a condus primăria, timp în care a construit lucruri, dar a și ratat obiective, și cred că ar fi o ocazie perfectă să aflăm cum s-au petrecut lucrurile. Vreau să avem această dezbatere în fața presei, după ce vom pune la punct, prin intermediul echipei de campanie, detaliile acestei dezbateri. Suntem, de altfel, singurele două femei care candidează și, din punctul meu de vedere, singurele candidate cu șanse să câștigăm primăria, dar cred că doamna primar are și datoria de a oferi un raport pentru cei 10 ani în care a condus primăria, cu bune și cu rele. Vom transmite invitația către echipa doamnei primar”, a transmis Ruxandra Cibu.

Ruxandra Cibu nu discută cu contracandidați de stânga

Candidata ADU consideră că dezbaterile cu alți contracandidați sunt inutile, susținând că nu are nimic de discutat cu adversarii de stânga. Cibu a subliniat că Alianța Dreapta Unită este singura opțiune de dreapta reală pentru Sibiu.

„Invitația noastră este pentru doamna primar, pentru că orice altă dezbatere nu o văd utilă sibienilor. Timpul pe care îl avem la dispoziție în această campanie este limitat și vreau să duc mesajul nostru cu proiecte și contractul pe care l-am prezentat în fața oamenilor. Un alt motiv este acela că nu am ce discuta cu candidați de stânga cărora le este rușine unul de altul și se ascund. Vreau să le mai transmit, de altfel, sibienilor că este bine să cântărească bine votul pe care îl dau, pentru că orice vot risipit pe candidați fără șanse, în cazul în care vor să schimbe, este un vot care ajunge în cele din urmă tot la actuala conducere. Eu îi sfătuiesc să voteze cu singura candidată care o poate învinge pe doamna Fodor (…) Alianța Dreapta Unită este singura opțiune reală (…) nu este o atitudine de excludere, este o atitudine de eficientizare a timpului pe care îl avem pentru discuții”, a mai spus Ruxandra Cibu.

Sondajele Alianței Dreapta Unită sunt folosite doar pentru uz intern

Întrebată de către un reporter, pe ce se bazează când afirmă că singura contracandidată cu șanse la Primăria Sibiu este Astrid Fodor, Ruxandra Cibu a invocat rezultatele sondajelor desfășurate în cadrul alianței. Cu toate acestea, aceste sondaje nu sunt puse la dispoziția publicului.

„Ne bazăm pe stondajele pe care le-am făcut noi împreună cu echipa și informațiile pe care le avem din teren, din discuțiile pe care le avem cu oamenii. Sondajele le folosim în general pentru uz intern”, a explicat politicianul.

Tot astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate rezultatele unicului sondaj desfășurat la Sibiu în cadrul campaniei electorale din 2024 de către candidatul independent la Primăria Sibiu, Alexandru Găvozdea. Sondajul a fost realizat în perioada 13-19 mai, folosind chestionare, iar răspunsurile sibienilor au fost colectate prin metoda CATI (Computer-Assisted Telephone Interviewing). (Detalii aici)

Rezultatele indică o diferență semnificativă între Astrid Fodor și Ruxandra Cibu, raportul fiind de 41% pentru Fodor și doar 6% pentru Cibu, în luna mai.

„Eu nu vreau să comentez nicio acțiune de propagandă a altor candidați. În mai puțin de două săptămâni vor fi alegerile și vom ști rezultatul iar acela este singurul sondaj care contează”, a mai declarat Ruxandra Cibu.

Ultima oră