primăria tălmaciu cumpără 6 stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice
foto: arhivă

Șase stații pentru încărcarea mașinilor electrice vor achiziționate și montate pe străzile din orașul Tălmaciu și în satul Tălmăcel. 

Primăria orașului Tălmaciu va achiziționa șase stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice. Acestea vor fi montate pe cinci străzi din oraș, respectiv: strada Nicolae Bălcescu, strada Unirii, strada Mihai Eminescu, Aleea Cascadei, strada Emil Cioran și una în satul Tălmăcel. 

Potrivit caietului de sarcini privind execuția lucrărilor (SF+PT+AT+execuție+mentenanță+suport tehnic), numărul mașinilor electrice în Tălmaciu este în creștere. „La nivelul Orașului Tălmaciu, numărul autovehiculelor electrice este în continuă creștere, iar pentru stimularea tranziție către vehiculele electrice și hibrid este necesară și asigurarea facilităților de reîncărcare a acestora, respectiv, stații de încărcare, amplasate pe domeniul public”, explică primăria necesitatea achiziționării stațiilor. 

Proiectul pentru montarea stațiilor a fost depus de primărie pentru finanțare în cadrul PNRR, prin programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. 

Execuția lucrărilor va cuprinde și amenajarea locurilor de parcare aferente celor șase stații de încărcare. „Pe amplasamentul stațiilor de încărcare, se asigură două locuri dar parcare, egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde, cu imaginea din panoul de informare. Suprafața de teren ocupată de stație este de aproximativ 1 mp”, se arată în caietul de sarcini. Toate stațiile vor fi supravegheate video, iar sistemul va trebuie să fie „capabil să înregistreze imagini clare și de înaltă calitate”. 

Stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor fi amenajate în termen de 60 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor de execuție și vor avea o garanție de minim 5 ani. Valoarea investiției se ridică la 738.405 lei. 

Ultima oră