Păltiniș Arena nu se mai deschide în această vară din cauza costurilor prea mari și a neimplicării autorităților locale

Complexul de vară de la Păltiniș Arena nu se mai deschide în acest an. Administratorii au luat această decizie fiind dezamăgiți de lipsa de implicare a autorităților locale. „În alte părți se implică și primăriile și consiliile județene, dar niciodată și la Păltiniș”, au spus aceștia într-un anunț pe Facebook. 

Păltiniș Arena nu deschide complexul de vară în acest an. Parcul de aventură suspendat, traseul spectaculos al saniei de vară, săriturile pe bag-jump și trambulinele, locurile de joacă gonflabile și terenul de minifotbal nu vor mai fi folosite în acest sezon. 

Parcul de vară de la Păltiniș Arena rămâne închis 

Administratorii Păltiniș Arena au publicat pe rețelele de socializare un anunț prin care au informat turiștii că anul acesta parcul de vară nu se va deschide. 

„După primii ani de la deschiderea complexului de iarnă, mult mai ancorați în realitatea Păltinișului, am realizat că pe timpul verii stațiunea intră într-o hibernare tare ciudată. Și atunci ne-am gândit să venim cu niște activități de vară, atât în folosul sibienilor dar mai ales pentru turiștii care altfel nu aveau niciun motiv să ne viziteze stațiunea. Zis și făcut, a urmat o serie de investiții consistente, la capătul cărora la Păltiniș Arena aveam vara nenumărate activități, parc de cățărare pentru copii și adulți, locuri de joacă gonflabile, teren de minifotbal gonflabil, zorbing, trambuline de sărituri, bag-jump cu turn de sărituri, tiroliană cu mai multe secțiuni, traseu de sanie de vară, trei trasee diferite de mountain bike downhill, centru de închirieri biciclete. De toate, așa cum ne place nouă. Imediat au venit și evenimentele, am organizat sau găzduit concursuri de downhill, chiar etape de Campionat Național, Triada MTB, evenimente auto-moto retro, sau Zilele Platoșului, cu muzică populară live interpretată de artiști și formații din împrejurimi”, se arată în postarea de pe Facebook.

Au trecut opt ani de la deschiderea complexului, timp în care „nu s-a mișcat niciun deget pentru Păltinișul de vară”. Administratorii spun că sezonul trecut, cheltuielile, întreținerea și tot ceea ce înseamnă menținerea programului au fost duble față de încasări. „Am ajuns în situația în care nu putem achita nici măcar salariile din veniturile complexului de vară”, au mai spus aceștia. 

Păltiniș Arena nu se mai deschide în această vară din cauza costurilor prea mari și a neimplicării autorităților locale

Administratorii Păltiniș Arena, dezamăgiți de lipsa de implicare a autorităților 

Administratorii Păltiniș Arena spun că în alte județe autoritățile locale se implică și colaborează cu investitorii privați astfel încât să crească turismul. 

„Suntem extrem de dezamăgiți de lipsa de implicare generală față de stațiunea Păltiniș pe timpul verii. Este trist să constatăm că în alte părți, pe lângă investițiile private, se implică și primăriile, consiliile județene sau diferite asociații, iar turismul în acele zone crește de la an la an. Și sunt multe exemple ale unor colaborări reușite, la Straja, În Poiana Brașov, la Mădăraș sau la Toplița în Harghita. Dar niciodată și la Păltiniș. Drept urmare, am luat hotărârea de a nu mai deschide sezonul acesta de vară, decizie cumva <<ajutată>> și de faptul că am constatat, din nou, că nu putem fi singurul motor turistic din zonă care să ofere variante dinamice și atractive de petrecere a timpului liber în natură. Ne pare rău pentru pensiunile din zonă, vor pierde clienți cu siguranță, dar nu ne permitem să continuăm acest nonsens financiar prin care, practic, am tinut vara stațiunea in viata. Sperăm că voi, clienții și prietenii noștri veți înțelege situația și în speranța unor vremuri mai bune, ne vedem în sezonul de iarnă”, se mai arată în postarea de pe Facebook. 

Ultima oră