tronsonul rânca-obârșia lotrului de pe transalpina ar putea fi deschis în curând
Transalpina (qarhiva)

Vești bune pentru turiști. O comisie de specialiști din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova se va deplasa săptămâna aceasta în județul Gorj, pentru a face verificări pe cea mai înaltă șosea din țară. Transalpina sau DN 67 C, tronsonul dintre Rânca și Obârșia-Lotrului, ar putea fi deschis în curând, potrivit Adevărul.ro.

Drumul este închis circulației între Rânca și Obârșia Lotrului, acolo unde traversează cele mai mari înălțimi, depășind chiar și 2.000 de metri în pasul Urdele- cea mai înaltă cota prin care trece un drum deschis circulației din România.

Încă din toamna anului trecut, au fost executate lucrări de deszăpezire pe întreg tronsonul închis circulației publice. Ultimele verificări au presupus eliminarea stâncilor de pe carosabil, montarea indicatoarelor rutiere și refacerea marcajelor. Mai mult, acolo unde a fost necesar, s-a intervenit cu elemente de siguranță sau indicatoare noi.

Transalpina găzduiește an de an etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă, care a avut deja o etapă la finalul săptămânii trecute, sau ale Campionatului Național de Drift, dar și ale Turului Ciclist al României.

Șoseaua are o lungime totală de 150 de kilometri, de la Bengești-Ciocadia (Gorj) și până la Sebeș (Alba). Transalpina este un drum turistic tranzitat intens de turiști, în fiecare an, fiind preferat, mai ales, de motocicliștii din întreaga lume.

Ultima oră