aparatele vlt (video lottery terminal) vs mașinăriile de tip slot

Jocurile de noroc reprezintă o parte cât se poate de importantă din tot ceea ce înseamnă industria de divertisment. Cazinourile au înțeles potențialul unor forme de distracție care solicită jucătorii foarte puțini, așa că s-au făcut investiții considerabile în îmbunătățirea serviciilor, astfel că foarte multe opțiuni de jocuri au devenit mai antrenante, mai dinamice, mai ofertante cu tot ceea ce promit și oferă.

Printre cele mai vechi și longevive jocuri de noroc de care ai putea să te bucuri în cadrul unui cazino, mai cu seamă în locațiile fizice, se numără jocurile de păcănele. Cu toate că nu au o istorie foarte bogată, acestea au evoluat într-un ritm alert și au ajuns acum să fie o parte importantă din ceea ce înseamnă dezvoltare. Sigur, poate că sloturile s-au schimbat extrem de mult față de forma sub care au ajuns să fie cunoscute, dar au rămas comune ideile de sesiuni rapide de joc, ședințele deloc complicate de pariuri, euforia momentului, simplitatea cu care se abordează totul.

Printre primele versiuni de sloturi care făceau regulile în locațiile offline au fost aparatele VLT, o formă de loterie cât se poate de interactivă și care avea extrem de mulți fani. Cu toate că în prezent lucrurile arată diferit pentru acestea, care acum sunt uitate prin diverse culturi ale planetei și peste care s-a așezat praful, în urmă cu câteva decenii, acestea făceau cea mai mare gălăgie – lucru cu care încearcă acum să impresioneze jocul intitulat Sizzling Demo.

Ce sunt aparatele VLT respectiv mașinăriile de tip slot

Dacă vrei o descriere cât mai rațională și obiectivă, ne hazardăm să spunem că aparatele VLT sunt aparate de slot într-o versiune mai veche, care au fost uitate pentru că acum sunt înlocuite de unele mai moderne și mai ofertante din mai multe puncte de vedere. Un terminal de loterie, care acționează întocmai ca un slot tradițional, dar care arată puțin diferit. Deseori au fost comparate cu jocurile de bingo sau de cele tip loterie și mai puțin cu jocurile de păcănele.

Cu siguranță că ai văzut astfel de uriașe mașinării prin restaurante, baruri, cluburi sau magazine de cartier unde cumpperi bilete la loterie – rareori le vei găsi online. În ceea ce privește opțiunea de jocuri, acestea pot oferi fie jocuri keno sau unele de tip slot video.

De altfel, până și numele lor le indică “funcționalitatea” – VLT este un acronim pentru Video Lottery Terminals. Diferența față de ceea ce știi tu deja este că, la fel că o sesiune de bingo online, jucătorii stau în fața propriilor ecrane, dar sunt conectați la același joc, adică aceștia concurează unul împotriva celuilalt virtual. Cel puțin până când cineva formează simboluri sau numere câștigătoare și operatorii le verifică câștigurile atunci când le revendică. Și desigur, nu de fiecare dată vă fi vorba despre un câștigător “ales”.

Principalele diferențe dintre cele două

Poate că lucrurile sunt puțin confuze, așa că vrem să lămurim puțin cum se diferențiază aparatele de păcănele de cele tip VLT, iar aici amintim despre următoarele caracteristici:

 

  • prima mare diferență este că jocurile de loterie video sunt preprogramate pentru a plăti de un anumit număr de ori, în timp ce câștigurile la sloturi sunt imprevizibile și nu se pot “organiza” în avans
  • așa cum am precizat și mai sus, atunci când se pariază la un slot, există doar un jucător, care poate câștiga împotriva cazinoului. În schimb, VLT-urile sunt conectate astfel încât mai mulți jucători „concurează” pentru a fi câștigătorul sau câștigătorii. Totodată și numărul de potențiali câștigători este, de asemenea, stabilit înainte de începerea jocului
  • dacă sloturile se concentrează pe un singur joc pe care de altfel îl și promovează, VLT-urile permite pariuri diferite făcute la mai multe tipuri de jocuri, ceea ce uneori le face să fie numite și mașinării multi-games

Motive să joci la sloturi

Acum, indiferent că este vorba despre sloturi sau despre VLT-uri, să știi că nu trebuie să fie nimic complicat. Au în comun tocmai această caracteristică, ceea ce le face să fie cât se poate de accesibile și de dorite. Dacă ești în căutarea unor motive care să te convingă că trebuie să le încerci, amintim aici despre faptul că nu riști sume considerabile (poți începe cu investiții infime, sperând, desigur, la câștiguri cu potențial major – mai cu seamă dacă nimerești un jackpot generos).

Totodată, nu este de neglijat nici faptul că abilitățile necesare sunt minime, astfel că nu ai nevoie să fii un profesionist în domeniu, ca să te bucuri de ce ți se oferă. La capitolul avantaje, noi am mai numi și faptul că există o varietate de titluri din care să alegi, cu teme cât se poate de diferite, așa că ai mari șanse să găsești ceva care să ți se potrivească. În plus, poți juca în ritmul tău, când dorești și de unde dorești, mai ales dacă optezi pentru versiunile online.

 

Oricum este distractiv să încerci ceva nou mereu, așa că nu iți pune limite aici. Și da, faptul că ești doar tu și cu acel aparat este cu atât mai puțin intimidant – vorbim și despre discreție, pe care foarte mulți o căutam deseori. Și lista poate continua cu faptul că vorbim despre o mare sursă de distracție și de a petrece timpul, că totul este cât se poate de accesibil și ușor de înțeles, că există efecte și animații foarte interactive, că se poate juca de pe orice dispozitiv, că… este simplu!

Concluzie

Cu siguranță că istoria aparatelor Video Lottery Terminal, așa cunoscutele VLT este una mai complexă, dar te lăsăm și pe tine să descoperi această enigmă care încă se țese în jurul prăbușirii lor. Este curios cum ceva care era cândva atât de succes a ajuns să fie uitat, într-o formă sau alta, cât să se discute atât de îndepărtat despre, deși nu vorbim despre perioade atât de vechi. Dacă ai ocazia, te încurajăm să le încerci, că s-ar putea să descoperi o experiență aparte.

 

 

Ultima oră