Parohia Ortodoxă Română Sibiu – Gușterița II vrea să amenajeze un spațiu pentru evenimente culturale, educaționale și sportive pe strada Viilor, în apropiere de viitorul centru de agrement Gușterland. Documentația pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) se află în dezbatere publică până la începutul lunii iunie.
Sibienii sunt invitați să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu – Amenajare zonă verde cu rol de agrement – Zonă evenimente cu caracter cultural educațional și sportiv în municipiul Sibiu, pe strada Viilor, în perioada 17 mai – 2 iunie. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a PUD-ului. Beneficiarul proiectului este Parohia Ortodoxă Română Sibiu Gușterița II.
Spațiu pentru evenimente în Gușterița
Biserica vrea să amenajeze un spațiu pentru evenimente pe strada Viilor din cartierul Gușterița, în proximitatea Bisericii Ortodoxe „Buna Vestire” și a clădirii Școlii Andreiană. Pe respectivul teren nu se află în prezent nicio construcție. „Accesul pe teren se face din strada Mălinului printr-un teren aflat în proprietatea inițiatorului. Accesul auto și pietonal se va realiza dinspre strada Mălinului, prin intermediul unei căi de acces ușor în S între Biserica Ortodoxă Buna Vestire și Școala Andreiană. Terenul studiat are o suprafață de 2.239 mp”, se arată în documentul încărcat pe site-ul primăriei pentru consultarea publicului.
Pe terenul respectiv este propusă construirea unei clădiri, cu regim de înălțime Parter, care va avea destinația de construcție cu caracter educativ.
„Amplasarea unui imobil cu funcțiuni cu caracter educativ într-o zonă de locuințe nu creează disfuncționalități în relațiile dintre ele. (…) În marea ei majoritate, populația dorește activizarea și dinamizarea zonei, dezvoltarea ei în continuare fiind o sursă profitabilă de câștig. De asemenea, fiind situată într-o zonă rezidențială mare și în plină expansiune, serviciile aferente zonelor de locuit sunt necesare și importante. Administrația împărtășește punctul de vedere al majorității, la care se adaugă și opinia că o dezvoltare ascensională, constantă și real va produce o integrare firească în municipiul Sibiu, care este un pod urban în continuă dezvoltare”, se arată în documentație.
Este propusă, de asemenea, amenajarea unei parcări cu 5 locuri și o platformă pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Pe mai bine din 35% din suprafața terenului se vor amenaja spații verzi plantate.