propunerea unor sibieni: sens giratoriu pe strada distribuției
Sursa: Google Maps

Mai mulți sibieni își doresc ca municipalitatea să amenajeze un sens giratoriu într-o intersecție din oraș unde deseori se produc accidente rutiere. În acest sens au depus un proiect în cadrul programului de bugetare participativă. 

Locuitorii de pe străzile Kogălniceanu, Partenie Cosma și Distribuției din municipiul Sibiu au elaborat o propunere de proiect, pe care au depus-o în cadrul programului de bugetare participativă, dorind ca municipalitatea să amenajeze un sens giratoriu la intersecția dintre străzile Distribuției și Autogării. 

Potrivit sibianului care a depus propunerea, în această intersecție se produc des accidente rutiere. Pe lângă sensul giratoriu ce ar putea fi creat, acesta a propus și amenajarea unei piste de bicicletă în această zonă.  „Propun un sens giratoriu în intersecția menționată, pentru a scădea numărul accidentelor (scriu din punctul de vedere al unui om păgubit din motive de neacordare de prioritate), care sunt destul de dese, 1 la aproximativ 4 săptămâni, refacerea trotuarelor din acea intersecție, plus pe prelungirea străzii Distribuției către strada Partenie Cosma, trasarea de linii pentru pista de biciclete, pe întreaga stradă Autogării și pe străzile mai sus menționate, unde e posibil”, este propunerea sibianului.

Proiectul, inclus în categoria „Sibiu Oraș Accesibil”, ar putea fi implementat printr-o investiție în valoare de 30.000 de euro. 

Proiectele în cadrul programului de bugetare participativă pot fi depuse online, pe site-ul primăriei, până la data de 10 iunie 2024. Regulamentul și detalii despre program, AICI. 

Ultima oră