momente de groază la bordul unui avion singapore airlines. o persoană și-a pierdut viața și alte 20 au ajuns la terapie intensivă din cauza turbulențelor

Un om a murit, 20 au ajuns la terapie intensivă și alți peste 100 s-au ales cu răni grave, în urma unui zbor cu turbulențe, care a pus în dificultate întreg echipajul de la bordul avionului Singapore Airlines. Specialiștii din domeniul aviatic susțin că ar fi fost vorba de turbulențe de aer limpede, considerate a fi extrem de periculoase din cauza impredictibilității lor.

momente de groază la bordul unui avion singapore airlines. o persoană și-a pierdut viața și alte 20 au ajuns la terapie intensivă din cauza turbulențelor

Pasagerii aflați în avionul companiei Singapore Airlines au trăit clipe de coșmar, după ce turbulențele traumatizante, produse deasupra Myanmar-ului, i-au izbit, pur și simplu, de tavanul aeronavei. Incidentul în urma căruia un om a murit și alți peste 100 au fost răniți s-ar fi petrecut din cauza unor turbulențe de aer limpede, considerate extrem de periculoase, pentru că nu pot fi anticipate.

Pasagerul care și-a pierdut viața era directorul unui teatru din Marea Britanie. Prin intermediul unei filmări, directorul general al Singapore Airlines, Goh Choon Phong, a transmis condoleanţe rudelor persoanei decedate.

Potrivit Libertatea.ro, avionul Boeing 777, cu peste cei 200 de membri la bord, a trecut prin turbulenţe extreme din senin, în timp ce se afla la o altitudine de 11.000 de metri. Incidentul s-a produs la 10 ore după ce aeronava decolase de pe aeroportul din Londra. Ca să treacă de zona de turbulențe, piloții au efectuat o coborâre controlată, de peste 1.800 de metri, în doar trei minute. Aterizarea forțată s-a produs, în cele din urmă, pe aeroportul din Bangkok, acolo unde mai multe ambulanţe au intervenit pentru a-i prelua pe răniți.

Conform unui raport al agenției europene de supraveghere a cerului, schimbarea rapidă a vremii cauzează tot mai multe episoade îngrijorătoare în timpul zborurilor. Turbulențe de aer limpede apar în mod neaşteptat, fără să existe semnale pe radar, care să-i avertizeze pe piloţi în legătură cu acest pericol. Purtarea centurii de siguranță pe timpul zborurilor poate salva vieți, atenționează specialiștii.

Ultima oră