vocea sibienilor– punctul de plecare pentru rezolvare problemelor din cartiere

Adrian Bibu, candidatul liberal la funcția de primar al municipiului Sibiu, a participat recent la o întâlnire cu locuitorii din cartierul Magnolia, a treia vizită în zonă de la preluarea funcției de consilier local.

˝Vin în Magnolia și, din păcate, constat că problemele se înmulțesc, cu toate că pe unele am reușit să le rezolvăm prin insistențe la autorități˝- a spus Bibu.

În Magnolia, cetățenii susțin că au obținut în urmă cu câțiva ani promisiunea Primăriei de preluare a sistemului de pompe de canalizare al cartierului, lucru care nu s-a întâmplat nici până astăzi și care creează un disconfort major.

vocea sibienilor– punctul de plecare pentru rezolvare problemelor din cartiere

˝În Magnolia, uneori, mirosul de canalizare este insuportabil și nu înțeleg de ce oamenii nu sunt sprijiniți. Dar situația trebuie să se schimbe!˝- a spus candidatul PNL.

Adrian Bibu a ascultat și nemulțumirile oamenilor legate de noua stradă Bruxelles, conclizionând că ˝Oamenii sunt nemulțumiți și de lipsa locurilor de parcare pentru locatari, și de faptul că trotuarul la un moment dat, pur și simplu dispare pentru câteva zeci de metri”.

Liberalul a prezentat locuitorilor din Magnolia unul dintre marile sale proiecte: Centrul Educațional care ar urma să fie realizat în zonă, pe Calea Surii Mici, în situația in care liberalii ar câștiga Primăria Sibiului – un demers care va putea fi replicat și în alte cartiere.

Viziunea propusă este aceea de construire a unor centre în care să funcționeze atât o grădiniță, cât și o școală – în același edificiu, dar separate ca funcțiune.

˝Familiile tinere trebuie sprijinite printr-o nouă abordare! Ideea ca părinții să se urce în mașini (mai ales în cartiere ca Magnolia, care nu au nicio instituție de învățământ!) și să străbată orașul ca să ducă un copil la grădiniță și apoi, eventual, să mai facă niște kilometri ca să ducă al doilea copil la școală, este total neproductivă! Dacă vrem să creștem calitatea vieții, nu mai putem pune oamenii ore în șir pe drumuri în fiecare zi! Ei trebuie să găsească instituții aproape de casă˝- a explicat Adrian Bibu în Magnolia.

vocea sibienilor– punctul de plecare pentru rezolvare problemelor din cartiere

Proiectul lui Adrian Bibu prevede un edificiu de peste 3700 mp, pe un teren de peste 24 mii metri pătrați – o grădiniță de 350 de locuri, o școală de 850 de locuri, un corp de clădire pentru laboratoare, un corp administrativ, un centru de documentare (bibliotecă), săli festive și un amfiteatru, o sală de sport, spații verzi, o cantină și parcări, o stație de autobuz și piste de biciclete.

Adrian Bibu susține că de Centrul Educațional ar urma să beneficieze nu doar familiile din Magnolia, ci și cele care lucrează în Zona Industrială Vest și domiciliază în localități de lângă Sibiu, instituția fiind aprope de autostradă și în proximitatea locului de muncă al părinților.

Candidatul PNL la funcția de primar al Sibiului a avut, de asemenea, noi întâlniri cu cetățenii din Terezian, Tiglari și Oțelarilor, succedate celor organizate la jumătatea mandatului  său de consilier local în toate cartierele Sibiului, în cadrul campaniei ˝7, vine Bibu!˝

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015

Ultima oră