subiectele primite de elevii de clasa a iv-a la evaluarea națională

Marți, 21 mai, elevii de clasa a IV-a au susținut primul test din cadrul Evaluării Naționale 2024, proba scrisă la Limba Română.

Mâine, 22 mai, aceștia vor continua cu proba la Matematică, urmând ca joi, 23 mai, să se desfășoare proba de Limbă Maternă pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Ministerul Educației a declarat că „probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori”, având un nivel mediu de dificultate. Elevii de clasa a IV-a au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele primite. Rezultatele obținute nu vor fi afișate și nu vor fi trecute în catalog.

subiectele primite de elevii de clasa a iv-a la evaluarea națională subiectele primite de elevii de clasa a iv-a la evaluarea națională subiectele primite de elevii de clasa a iv-a la evaluarea națională subiectele primite de elevii de clasa a iv-a la evaluarea națională subiectele primite de elevii de clasa a iv-a la evaluarea națională

Cum se desfășoară Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a

Testarea are loc în sălile în care elevii susțin orele în mod obișnuit. Evaluarea Națională 2024 la clasa a IV-a se desfășoară în timpul orelor de curs, elevii având la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor. Elevii se vor așeza în bănci așa cum obișnuiesc, iar subiectele sunt pe două numere, scrie Antena3.

Fiecărui elev i se distribuie testul, pe care trebuie să își noteze numele, prenumele și unitatea de învățământ. Administratorul de test monitorizează timpul de rezolvare și asigură respectarea ordinii și liniștii în sala de clasă. La finalul timpului alocat, profesorul recuperează testele de la elevi.

Calendar Evaluare Națională 2024 pentru clasa a IV-a

  • 21 mai – Limba Română
  • 22 mai – Matematică
  • 23 mai – Limba Maternă

Ultima oră