sibienii vor o alee de promenadă de-a lungul liniei de tramvai dintre sibiu și rășinari

Primăria Sibiu a lansat pe 10 mai 2024 programul de propuneri din partea cetățenilor pentru Bugetarea Participativă. Locuitorii orașului sunt invitați să contribuie cu idei de proiecte menite să sprijine dezvoltarea comunității. Printre propunerile deja înregistrate se numără amenajarea unei alei de promenadă pe fostul traseu al tramvaiului Sibiu-Rășinari.

Traseul aleii de promenadă, propus în cadrul acestui proiect, urmează linia de tramvai Sibiu – Rășinari, începând de la Grădina Zoologică și continuând până la viitorul spațiu pentru evenimente pe care Primăria Sibiu intenționează să-l construiască în Pădurea Dumbrava. Bugetul pentru amenajarea aleii este estimat la 150.000 euro.

De asemenea, propunerea inițiată vizează echiparea aleii cu bănci asemănătoare celor de pe strada Th. Aman, care leagă Parcul Sub Arini de cartierul Valea Aurie. Pentru pavare, se recomandă utilizarea asfaltului reciclat, eliminând astfel necesitatea bordurilor. De asemenea, se sugerează instalarea unui sistem de iluminat public.

„Aleea de Promenadă cu bănci, exact în genul celei care există pe strada Th. Aman și care face legătura dintre Parcul Sub Arini și cartierul Valea Aurie. Se poate turna un strat de asfalt reciclat, nu trebuie asfalt nou. Nu sunt necesare borduri. Atât cât permite lățimea dintre pista de biciclete și linia de tramvai Sibiu – Rășinari. Eventual se poate face și iluminat public. Există rețea electrică subterană la intersecția cu DJ Sibiu – Cisnădioara. Proprietarii terenului de la Sitex Dumbrava au amplasat un post nou de transformare electrică de mari dimensiuni și s-au branșat din rețeaua subterană”, se menționează în propunerea de proiect.

Aleea de promenadă ar aduce beneficii vizitatorilor Pădurii Dumbrava care se plimbă în afara muzeului Astra, fiind utilă pentru familii, bicicliști, utilizatori de trotinete, persoane cu cărucioare și vârstnici, care momentan folosesc pista de biciclete. Totodată, ar sprijini pe cei care parchează mașina mai departe de poarta muzeului, oferindu-le un trotuar sigur pentru întoarcere.

„Toți cei care vin în Pădurea Dumbrava și doresc să se plimbe în afara Muzeului Astra, în special familiile cu copii mici, cu biciclete, trotinete, cărucioare, oamenii în vârstă și nu numai, care acum circulă pe pista de biciclete. Pentru cei care parchează mașina mai departe de poarta Muzeului Astra, spre fosta fabrică Sitex, și care au nevoie de un trotuar să se întoarcă spre Muzeu”, se mai menționează în proiectul propus pe Portalului de Bugetare Participativă.

Persoanele interesate să contribuie cu idei pentru dezvoltarea orașului Sibiu sunt invitate să trimită propunerile lor până la data de 10 iunie. (Detalii aici)

Citește și: Sibienii fac propuneri pentru Bugetarea Participativă și cer un pod pietonal peste Cibin în zona străzii Distribuției.

Ultima oră