sibienii fac propuneri pentru bugetarea participativă și cer un pod pietonal peste cibin în zona străzii distribuției

Sibienii pot contribui din nou, din acest an, la dezvoltarea orașului. Până în 10 iunie, aceștia pot depune proiecte prin programul de bugetare participativă. Una dintre propunerile depuse până la acest moment se referă la construirea unui pod pietonal peste râul Cibin. 

Patru propuneri de proiecte au fost depuse, din 10 mai și până în prezent, în cadrul programului de bugetare participativă. Sibienii pot transmite propuneri până la data de 10 iunie. Detalii despre regulament și tematici, AICI. 

Unul dintre proiectele depuse până la acest moment se referă la construirea unui pod pietonal peste râul Cibin în capătul străzii Distribuției către strada Malului. 

sibienii fac propuneri pentru bugetarea participativă și cer un pod pietonal peste cibin în zona străzii distribuției

Persoana care a depus proiectul în cadrul programului de bugetare participativă a prezentat și principalele avantaje ale construirii acestui pod pietonal. „Facilitează accesul pietonal în zona Kaufland și în zona clădirilor de birouri de pe strada Alba Iulia de către locuitorii din zona nord-vest a orașului; Facilitează accesul către noua pistă de biciclete de pe malul Cibinului; Posibilitatea de a lega în viitor pista de biciclete de pe viaductul Căii Șurii Mari de noua pistă de biciclete de pe malul Cibinului; Acest pod nou va fi benefic și în cazul viitoarelor dezvoltări imobiliare de pe strada Autogării, în plus ar avea ca efect secundar reducerea traficului din sensul giratoriu de pe Șoseaua Alba Iulia colț cu Autogării”, sunt avantajele proiectului. 

sibienii fac propuneri pentru bugetarea participativă și cer un pod pietonal peste cibin în zona străzii distribuției

Proiectul, inclus în categoria „Sibiu Oraș Accesibil”, ar putea fi implementat printr-o investiție în valoare de 140.000 de euro. Beneficiarii direcți ai acestei investiții vor fi locuitorii din zona de nord-vest a orașului, potrivit persoanei care a depus proiectul. Se vor bucura de nou pod pietonal locuitorii din cele 32 de blocuri de pe strada Partenie Cosma, cei din cele 3 blocuri de pe strada Lemnelor, locatarii din cele 4 blocuri de pe strada Distribuției și cei din cele două blocuri de pe strada Ion Agârbiceanu. Podul va fi folosit, bineînțeles, în mod constant și de oamenii care locuiesc pe străzile din proximitate în locuințe individuale. 

Ultima oră