ruxandra cibu deaconu (candidata dreapta unită la primăria sibiu): „transportul public metropolitan este o prioritate pentru noi. unim sibiul, șelimbărul, cisnădia în cel mai scurt timp”

Sibiul, Șelimbărul, Cisnădia, dar și celelalte localități din jurul reședinței de județ au nevoie de mobilitate pentru locuitorii lor, pentru dezvoltarea economică și pentru a elimina traficul sufocant generat de mașini. Tursib trebuie să devină companie de transport public metropolitan, potrivit planului echipei Alianța Dreapta Unită, care prin candidații pe care îi propune la primăriile din Sibiu, Cisnădie, Șelimbăr, Șura Mare, Cristian, Orlat, Gura Râului și celelalte, vrea să unifice serviciile de transport public la fel cum se întâmplă în metropolele europene.

Primul pas pe care îl propun echipele Alianței Dreapta Unită este prelungirea în cel mai scurt timp a traseelor pe care astăzi circulă Tursib, în așa fel încât o bună parte din locuitorii acestor orașe și comune să poată avea acces la autobuze, pentru a se deplasa către și dinspre Sibiu. Al doilea pas, acolo unde este posibil, de exemplu în Cisnădie, este înființarea unei companii locale de transport, care să aibă propriile trasee în perimetrul orașului, care să preia nevoile de transport de zi cu zi ale locuitorilor.

ruxandra cibu deaconu (candidata dreapta unită la primăria sibiu): „transportul public metropolitan este o prioritate pentru noi. unim sibiul, șelimbărul, cisnădia în cel mai scurt timp”

„Este absolut necesar ca Sibiul să înțeleagă nevoia de a dezvolta acest transport metropolitan, care să ajute practic locuitorii din tot ce însemnă zonă metropolitană, și mă gândesc în special la locuitorii din Cisnădie și Șelimbăr, pentru că acolo sunt foarte mulți oameni care locuiesc dar care vin și muncesc în Sibiu, își aduc copiii la școală în Sibiu. Este absolut necesar să găsim cele mai bune soluții de a lega Sibiul de Cisnădie, Șelimbăr, dar și de celelalte localități din jur” spune Ruxandra Cibu Deaconu, candidata Alianței Dreapta Unită la Primăria Sibiu.

YouTube video

Pasul final va fi coordonarea întregului transport metropolitan și județean, de către Consiliul Județean, inclusiv în strânsă legătură cu serviciile de transport județene, concesionate operatorilor privați.

„Nu s-a făcut absolut nimic în trei ani și jumătate pentru transportul metropolitan și zona metropolitană, Primăria Sibiu are probabil o strategie secretă pe care nu o vede nimeni, iar Consiliul Județean nu se implică deloc. Din această cauză există oameni care stau în trafic, în cozi interminabile, pe Calea Cisnădiei, în Șelimbăr, din localitățile din jur, Tălmaciu, Șura Mică, Șura Mare, Ocna Sibiului” spune Adrian Echert, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Sibiu. El este conștient că cea mai mare parte a traficului este generat de oamenii care merg la serviciu și la școală, grădiniță, cu copiii și este convins că un sistem de transport public extins poate rezolva această problemă.

Proiectul amplu al candidatei Alianței Dreapta Unită, Ruxandra Cibu Deaconu, pentru acest sistem de transport, realizat împreună cu cei doi candidați la Primăria Cisnădie, Mircea Orlățan, și la Primăria Șelimbăr, Daniel Vidrighin Bratu, și Adrian Echert, candidatul la președinția Consiliului Județean, urmărește foarte clar înființarea de linii care să intre în aceste localități, cu stații stabilite în punctele de interes.

În Cisnădie, de exemplu, prelungirea traseului Tursib pe primii 3 kilometri, pentru a acoperi întreg Cartierul Arhitecților, este o prioritate chiar din acest an, la fel în Șelimbăr, unde oamenii au nevoie urgentă de modalități mai accesibile de deplasare, care să ridice presiunea de pe traficul auto către Sibiu.

ruxandra cibu deaconu (candidata dreapta unită la primăria sibiu): „transportul public metropolitan este o prioritate pentru noi. unim sibiul, șelimbărul, cisnădia în cel mai scurt timp”

„Este o nevoie imperioasă de transport public în Cisnădie. Din capătul Cartierului Arhitecților până în Sibiu sunt trei kilometri, se parcurg greu, iar aici în cartier sunt 10.000 de locuitori, dintre care 3.000 sunt copii. Toți oamenii lucrează în Sibiu, copiii sunt duși la școală, pentru că aici nu există unități de învățământ”, spune și Mircea Orlățan, candidat Alianța Dreapta Unită la Primăria Cisnădie.

Deja pentru cele două localități se lucrează la variantele de trasee posibile, precum și la locurile cele mai potrivite pentru stațiile de autobuz, acestea urmând să fie implementate imediat după preluarea mandatelor de primari și consilieri.

„Astăzi suntem atâția locuitori în comună și avem un transport public inexistent”, spune Daniel Vidrighin Bratu, cel care candidează la Primăria Șelimbăr din partea Alianței Dreapta Unită. „Avem nevoie de un transport public real care să dimensioneze nevoia de transport a oamenilor din Șelimbăr”.

Centrul multimodal de transport al întregii rețele metropolitane ar urma să fie în zona Gării Sibiu, acolo unde există astăzi parcarea și unde legăturile cu transportul județean și cu trenurile să permită interconectarea cu rețeaua actuală a Tursib.

Nou înființata Asociație de Dezvoltare Intracomunitară, care în acest moment încearcă fără succes să cumpere autobuze electrice pentru câteva trasee metropolitane, ar putea fi cea care să coordoneze întregul transport public pe teritoriul comunelor care sunt membre ale acestei asociației. Până atunci, este nevoie însă ca oamenii să voteze primarii Alianței Dreapta Unită, împreună cu listele de consilieri, astfel încât, printr-o majoritate absolut necesară să fie aprobate toate proiectele.

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România, parte a alianței electorale Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei, și realizat de SC Kraftisan Sibiu SRL. COD UNIC DE IDENTIFICARE 21240009

 

 

Ultima oră