românii vor putea călători în turcia doar cu buletinul

Vești bune pentru amatorii de vacanțe în străinătate! Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, doar în baza cărții de identitate. Anunțul vine după ce președintele turc, Recep Erdogan, a semnat un decret prezidențial în acest sens, potrivit Mediafax.

Președintele republicii, Recep Tayyip Erdogan, a semnat un decret care le va permite cetățenilor români să viziteze Turcia, folosind doar buletinul. Decretul prezidențial a fost publicat în Monitorul Oficial turc și va intra în vigoare în jurul datei de 1 iunie. Astfel, românilor li se vor permite șederi pe teritorul Turciei de până la 90 de zile, la fiecare 180 de zile, fără ca viza să mai fie necesară.

Decizia publicată a coincis cu vizita pe care a făcut-o la Ankara prim-ministrul României, Marcel Ciolacu. Demersurile oficialităților turce și române urmăresc să consolideze relațiile dintre cele două țari permițându-le, astfel, atât turiștilor, cât și oamenilor de afaceri să călătorească în condiții facile și simplificate. Mai mult, renunțarea la viză are și rolul de a încuraja turismul întărind, totodată, relațiile economice România-Turcia.

În 2023, peste un milion de români și-au petrecut vacanța în Turcia.


Ultima oră