locuitorii din sibiu propun primăriei construirea unui pod care să lege cartierul lupeni de terezian

Sibienii care locuiesc în cartierele Gușterița, Lupeni, Reșița și Lazaret au propus municipalității construirea unui pod rutier peste râul Cibin care să lege aceste cartiere de zona de nord a orașului. 

Din data de 10 mai, sibienii au putut depune, prin programul de bugetare participativă, propuneri de proiecte benefice pentru comunitate. Unul dintre proiectele propuse se referă la construirea unui pod rutier peste râul Cibin, între străzile Viitorului și Sergiu Celibidache.

locuitorii din sibiu propun primăriei construirea unui pod care să lege cartierul lupeni de terezian 

Sibienii care au transmis propunerea spun că zona a devenit din ce în ce mai aglomerată ca urmare a construirii mai multor blocuri în cartierele Gușterița, Reșița, Lupeni și Lazaret. Din acest motiv, cele trei căi de acces în această zonă nu mai sunt suficiente, fiind mereu aglomerate. Crearea unei noi căi de acces – respectiv un pod peste Cibin, ar reduce considerabil aglomerația. 

„Datorită aglomerării urbane tot mai mari prin construcția de blocuri în cartierele Gușterița, Reșița, Lupeni, Lazaret și creșterea numărului de mașini din zonă se impune construirea unui pod rutier peste râul Cibin pe două benzi între strada Viitorului și strada Sergiu Celibidache, în dreptul intersecției cu strada Emil Racovița. Astfel accesul spre Târgul Obor și zona magazinelor din acea parte, dar și spre ieșirea spre Mediaș va fi mai facilă. La ora actuală locuitorii din zonă au doar 3 căi de acces în aceste cartiere: ocolit prin strada Ștefan cel Mare și Henri Coandă, peste Podul Gării (care necesită în curând reabilitare) și pe strada Viitorului (momentan închisă). Chiar și cu toate cele 3 căi deschise, se creează ambuteiaje permanent. O a patra cale de acces auto ar ușura accesul din și spre aceste cartiere. De asemenea ar facilita și accesul unui nou traseu TURSIB din zona Gușterița – Reșița – Târgul Obor – posibil Veterani sau Terezian”, se arată în descrierea proiectului. 

locuitorii din sibiu propun primăriei construirea unui pod care să lege cartierul lupeni de terezian

Beneficiarii noului pod ar fi îndeosebi locuitorii cartierelor Gușterița, Lupeni, Reșița și Lazaret, dar și cei care locuiesc în zona de nord a orașului. Proiectul, depus la categoria „Sibiu Oraș în Mișcare” în cadrul programului de bugetare participativă, ar avea nevoie de o finanțare de 150.000 de euro. 

Proiectele în cadrul programului de bugetare participativă pot fi depuse online, pe site-ul primăriei, până la data de 10 iunie 2024. Regulamentul și detalii despre program, AICI. 

Ultima oră