locuitorii de pe strada sibiel au depus un proiect de modernizare a arterei prin bugetare participativă

Sibienii care locuiesc în Valea Aurie își doresc ca municipalitatea să rezolve „problemele legate de accesibilitate și aspect urbanistic” din cartierul lor. În acest sens au depus un proiect privind reamenajarea și modernizarea străzii Sibiel în cadrul programului de bugetare participativă. 

Patru propuneri de proiecte au fost depuse din 10 mai și până în prezent în cadrul programului de bugetare participativă reluat din acest an de Primăria Sibiu. Una dintre propuneri face referire la reamenajarea și modernizarea străzii Sibiel din cartierul Valea Aurie. 

„Locuitorii au semnalat necesitatea unor îmbunătățiri pentru a facilita accesul, a moderniza spațiile publice și a crea un mediu urban mai atractiv și funcțional. Acest proiect de bugetare participativă urmărește să implice comunitatea locală în procesul de decizie și implementare a acestor îmbunătățiri, asigurându-se astfel că nevoile și dorințele rezidenților sunt reflectate în planul final”, se arată în descrierea proiectului depus. 

locuitorii de pe strada sibiel au depus un proiect de modernizare a arterei prin bugetare participativă

Locuitorii din Valea Aurie își doresc trei aspecte prin implementarea acestui proiect, respectiv facilitarea accesului în cartier, modernizarea aspectului cartierului și fluidizarea traficului. Ei își doresc ca infrastructura să fie îmbunătățită astfel încât tuturor locuitorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități, să le fie asigura un acces facil în cartier. „Refacerea aleilor din jurul blocurilor, realizarea unei structuri care să preia apa fluvială care curge de pe acoperișul blocului dar și din parcarea noului magazin Lidl și formează o acumulare de apă care se infiltrează în structura blocului, respectiv găsirea unei strategii de drenare a apei”, este cererea sibienilor care vor modernizarea străzi Sibiel. Locuitorii din zonă își doresc să fie reamenajate spațiile publice pentru a crea un mediu urban atractiv, funcțional și prietenos, prin refacerea tencuielii blocurilor și chiar termoizolarea acestora., dar și prin repararea scărilor de acces către blocuri. Pentru a nu se crea blocaje în trafic, își doresc să fie implementate măsuri pentru un acces facil către viitorul magazin Lidl ce se construiește în cartier. 

Sibienii care au depus proiectul spun că implementarea lui ar aduce „beneficii semnificative pentru întreaga comunitate, demonstrând importanța implicării cetățenilor în procesul de luare a deciziilor urbane”. 

Proiectul, inclus în categoria „Sibiu Oraș Accesibil”, ar putea fi implementat printr-o investiție în valoare de 145.000 de euro. 

Proiectele în cadrul programului de bugetare participativă pot fi depuse online, pe site-ul primăriei, până la data de 10 iunie 2024. Regulamentul și detalii despre program, AICI. 

Ultima oră