sibianul care și-a ucis iubita era dependent de droguri și fusese internat la psihiatrie (video)

Tânărul în vârstă de 24 de ani, care și-a ucis iubita într-un apartament din Sibiu, era consumator de droguri și se lupta cu dependența sa. Anul trecut, s-a internat voluntar la Spitalul de Psihiatrie și a încercat să revină pe drumul cel bun. Cu toate acestea, în momentul în care a omorât-o pe Florentina era sub influența substanțelor psihoactive. 

Florentina l-a sprijinit în ultimele luni pe cel care i-a devenit călău. A încercat să îl ajute să scape de dependențe, i-a fost alături în momente dificile, dar dintr-un punct nu a mai putut gestiona situația. Sâmbătă dimineața, înainte de tragedie, cei doi s-au certat tocmai din acest motiv. Fata i-ar fi cerut tânărului să nu se mai drogheze. Orbit de furie, dar și pe fondul consumului de substanțe, acesta a luat un cuțit și a tăiat-o la nivelul gâtului. Fata a încercat să se apere, date fiind semnele de pe brațe, însă totul a fost în zadar. 

Citește și: Criminalul și-a spălat iubita după ce a omorât-o 

Internat la Psihiatrie în urma unor episoade psihotice

Bărbatul se lupta cu depedența de droguri. A încercat să revină pe drumul cel bun astfel că, în luna noiembrie a anului trecut, s-a internat de bună voie la Psihiatrie. În acea perioadă, el fusese dat dispărut și găsit mai apoi tot la Păltiniș, unde s-a ascuns și după crimă. Când a fost găsit de oamenii legii, în toamnă, era desculț și umbla debusolat, având în gând să își ia viața. Se automutilase și era rănit, astfel că a fost transportat la UPU Sibiu. 

sibianul care și-a ucis iubita era dependent de droguri și fusese internat la psihiatrie (video)

De la Spitalul Județean a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie din municipiu și s-a internat în mod voluntar. A stat acolo o săptămână, după care a plecat acasă cu recomandări din partea medicilor. 

„Tânărul de 24 de ani a fost internat o singură dată în cadrul unității noastre, a fost adus acum aproximativ 6 luni din UPU Sibiu. A ajuns în camera noastră de gardă, a rămas internat voluntar, semnând consimțământul. Ulterior, după cele 7 zile de spitalizare, a fost externat cu recomandări, însă putem spune că nu le-a respectat pentru că nu s-a mai întors la noi în spital. Nu știm dacă și-a urmat tratamentul sau nu. În ceea ce privește diagnosticul și tratamentul nu vă putem oferi detalii pentru că legea 487 ne împiedică să dăm astfel de detalii. În cazul în care organele de cercetare penală ne vor solicita aceste informații, le vom oferi”, a spus Mihaela Tănase, șef Serviciu Contencios din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu. 

Sursele Ora de Sibiu spun că tânărul avea episoade de psihoză în special pe fondul consumului de substanțe psihoactive. Prietenii lui au confirmat că a încercat să renunțe la droguri și a eliminat lucrurile nocive din viața lui, însă fără succes. 

Ștefan Vasile Răzvan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Sibiu, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor.  

Ultima oră