începe evaluarea națională pentru elevii de clasa a 4-a

Elevii din clasa a IV-a vor susține marți prima probă a Evaluării Naționale 2024, care constă în Limba română. Durata alocată pentru rezolvarea testului este de o oră.

Conform unui comunicat al Ministerului Educației, probele vor avea o structură și caracteristici de evaluare similare celor din anii anteriori. Acestea sunt elaborate de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și au un format similar evaluărilor internaționale, având un nivel mediu de dificultate, notează Hotnews.

Evaluarea testelor se va desfășura în cadrul unităților de învățământ, fiind evaluate de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora. Termenul limită pentru evaluare este de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test.

Procesul de Evaluare Națională va continua miercuri pentru elevii claselor a IV-a, aceștia urmând să susțină proba la Matematică.

Elevii claselor a IV-a vor avea următoarele probe:

  • Marți: Limba română
  • Miercuri: Matematică

De asemenea, joi, 23 mai, va avea loc proba la Limba maternă pentru elevii care fac parte din minorități naționale.

Pentru elevii din clasa a VI-a, calendarul Evaluării Naționale la finalul clasei a VI-a (EN VI) este următorul: 28 mai – Limbă și comunicare, respectiv 29 mai – Matematică și științe ale naturii. Durata alocată pentru rezolvarea fiecărui test este de 60 de minute.

Evaluarea Națională 2024 pentru elevii din clasa a II-a a început pe data de 13 mai, cu proba la Limbă și comunicare – scris. Proba la Limbă și comunicare – citit – Limba română a avut loc marți, iar miercuri elevii apartenând minorităților naționale au susținut proba de limbă și comunicare – citit – limba maternă. Joi, elevii au susținut proba la Matematică și Științe ale naturii, iar vineri proba la Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale, cu un timp de rezolvare de 30 de minute pentru aceștia.

Ultima oră