filmul scandalului sângeros de duminică de la șeica mare. totul a pornit de la o crimă petrecută acum 20 de ani
Sursă foto: Ziua Online

Au ieșit la iveală noi detalii la iveală legate la scandalul sângeros care a avut loc duminică seară în Șeica Mare. Conform surselor „Ora de Sibiu”, conflictul care s-a soldat cu mai multe răniți ar fi izbucnit ca urmare a unei răfuieli ce are legătură cu o crimă comisă în localitate în urmă cu 20 de ani.

Duminică, 19 mai, un conflict în comuna Șeica Mare, ce a implicat mai mulți bărbați, a necesitat intervenția unor echipaje de poliție pentru a aplana spiritele. La fața locului s-au deplasat echipaje de polițiști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

În urma altercației, un tânăr de 19 ani se află internat în stare critică la Spitalul Județean Sibiu. El a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență din cauza leziunilor abdominale severe. După intervenția chirurgicală, medicii au declarat că sunt rezervați în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire.

Cum a început conflictul

Totul a început în târgul din sat când familia lui Lae Verțan a intrat în conflict cu un vecin. Capul familiei l-a provocat la un pariu pe consăteanul său, Stoica Avram. Lae Verțan a vrut să-l cinstească pe Avram și i-a propus să se întâlnească mai târziu în aceeași zi, cu scopul de a vedea cine este „cel mai tare”. Avram a refuzat și a plecat acasă împreună cu familia, realizând că situația ar putea degenera.

Situația a degenerat în după-amiaza aceleiași zile când Lae Verțan, însoțit de nepoții săi, a mers la vecinul său, înarmați cu săbii și topoare. Conform surselor „Ora de Sibiu”, grupul de scandalagii a sosit din satul Răchita.

„Ieri, din târg au venit la curtea lui Stoica Avram niște oameni ai lui Verțan. În târg, am înțeles că Stoica Răzvan i-a zis lui Avram: “Măi, Avrame, ești șmecher?” Am înțeles că Avram i-a dat mai demult o palmă lui Verțan. Lae Verțan l-a luat de braț și i-a dat o bere lui Stoica Avram, spunându-i: “Bea o bere și eu vin pe Pârâu să stau cu tine la masă și să facem live, să vedem care e mai bun dintre noi.” Avram a zis că el nu bea nicio bere și a plecat acasă, știa că e vorba de scandal. Ei au venit din târg, stăteau la masă cu un vecin și, dintr-odată, au venit mai mulți din Răchița cu căruța. Dar până să ajungă la Avram, i-au lovit cu biciul pe toți de pe stradă care erau acolo. Dar erau beți și drogați, că cei din Răchita toți se droghează”, a povestit sub anonimat un localnic.

filmul scandalului sângeros de duminică de la șeica mare. totul a pornit de la o crimă petrecută acum 20 de ani

În urma scandalului, trei dintre cei implicați au ajuns de urgență la spital. (Detalii aici)

Scandalul mocnea încă de sâmbătă seara

Conflictul din weekend s-ar fi aprins cu o seară în urmă, sâmbătă 18 mai, când avusese loc în sat o cumetrie. La respectiva petrecere mai mulți bărbați s-au implicat într-o altă bătaie, dar care nu a avut efecte așa de grave.

„Sâmbătă seara a avut loc o cununie și erau feciorii lui Stoica Avram, care or fi făcut live pe Facebook, sau nu, nu știu, dar am auzit că s-au bătut în Pârâu”, a mai spus localnicul.

Conflict vechi de mai bine de 20 de ani

Se pare că motivele certutilor dintre cele două famii sunt mai vechi. Totul a început acum 20 de ani, când în sânul familiei lui Stoica Avram a avut loc o crimă. La acea vreme, presa locală relata despre un conflict izbucnit între doi tineri de 22 și 24 de ani din Șeica Mare. Un tânăr de 24 de ani fusese ucis cu două lovituri de topor de către un consătean. Conform investigațiilor preliminare, se pare că victima l-ar fi rănit cu un cuțit pe fratele agresorului.

„Evenimentul tragic a șocat comunitatea locală, iar autoritățile au intervenit imediat la fața locului pentru a demara investigațiile. Se pare că disputa dintre cei doi tineri a escaladat rapid într-o confruntare violentă, iar din această spirală de violență a rezultat tragedia. Victima, venind echipată cu un cuțit și o coasă la locuința agresorului, l-a rănit cu cuțitul pe fratele acestuia în zona gâtului. Furios și determinat să se răzbune, agresorul a aplicat două lovituri fatale cu toporul tânărului de 24 de ani, una în zona umărului și cealaltă în zona pieptului”, scria Tribuna în 29 august, 2007.

Conflictul pare că nu se va sfârși

Presupusul autor al crimei comise acum 20 de ani, Cosmin Stoica, a decedat în urmă cu câteva luni. De atunci, familia sa a fost cuprinsă de ură.

„Vertan Lae cu nepoții lui au făcut scandalul. Lae i-a întărâtat pe copii la scandal. Tatăl la copiii ăștia l-a omorât pe Stoica Florin. Dar și acum câteva luni tot așa s-a întâmplat, și a venit pe Pârâu, mort de beat, că vrea să îl vadă pe copilul lui Stoica mort”, a mai adăugat localnicul.

Surse „Ora de Sibiu” susțin că ceea ce s-a întâmplat duminică a provocat o stare de panică generală în întreaga comună.

Ultima oră