elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș

​ Sâmbătă, 18 mai 2024, a avut loc în municipiul Mediaș cea de-a patra ediție a concursului județean „Supraviețuitori în Labirint“, organizat de către Colegiul „Școala Națională de Gaz“, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Școala Postliceală „Auxila“ și Asociația de Turism și Ecologie Dianthus.

Proiectul se adresează elevilor de clasa a VIII-a și a IX-a din municipiul Mediaș și din localitățile limitrofe, iar la ediția din acest an s-au înscris 26 de echipe, compuse din câte patru membri.

elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș

„Supraviețuitori în Labirint“ s-a desfășurat în zona Greweln din Mediaș, fiind un concurs de educație ecologică și protecția mediului, în cadrul căruia participanții au străbătut un traseu cu 10 puncte de control, testându-și aptitudinile și  cunoștințele în diverse domenii. Probele s-au desfășurat în mediu natural și au avut ca tematică educația ecologică, protecția mediului, educația sanitară și orientarea turistică.

La finalul competiției, câștigătorii au fost recompensați cu diplome, trofee și premii.

„De 4 ani, Primăria Municipiului Mediaș, în parteneriuat cu Colegiul Școala Națională de Gaz organizează această acțiune extrem de benefică, din punctul meu de vedere, pentru toți elevii care au acceptat și au ales să își petreacă astăzi câteva ore în această zonă extrem de frumoasă a orașului. Îi felicit pe toți elevii și în același timp felicit cadrele didactice și le mulțumesc că se implică în derularea unor astfel de activități“,  a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

„Evenimentul s-a desfășurat cu emoții, deoarece a plouat dimineață, iar un eveniment în aer liber depinde de vreme. Au fost mai mulți participanți decât anul trecut, iar participanții au trebuit să supraviețuiască în pădurea din împrejurimile Hanului Greweln, să parcurgă un  traseu și să îndeplinească anumite condiții. Au avut probe din protecția mediului, de prim-ajutor, care sunt foarte importante, probe de orientare turistică în teren – au trebuit să descopere anumite semne ascunse în pădure, au avut probe de supraviețuire, de montat cortul, într-un cuvânt a fost un eveniment frumos, un bun început de week-end“, a declarat Cătălin Ciucu, profesor al Colegiului „Școala Națională de Gaz“.

elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș elevii au devenit "supraviețuitori în labirint" la un concurs ecologic desfășurat la mediaș

Ultima oră