cinci secrete ale hranei sănătoase pentru pisici-ce va prelungi viaţa animăluţului tău de companie?
High angle view of woman feeding with dry food her cat at home. Portrait of cute pet waiting and looking at woman serving food in a steel bowl. Hungry cat looking at food while owner serving meal in a steel dish.

Animăluţul de companie devine un membru important al familiei noastre, imediat ce am decis să îl primim. Acesta are nevoie de dragostea şi atenţia noastră, pe toate palierele, de la hrană şi îngrijire, până la cele care ţin de domeniul medical. Pentru a ne bucura de beneficiile pe care ni le poate oferi viaţa alături de un animal de companie, este esenţial să tratăm cu multă seriozitate şi asumare tot ceea ce implică îngrijirea acestuia.

Hrana pisicuţei, cheia către o viaţă lungă, sigură, sănătoasă şi veselă!

Pisicuţele sunt foarte apreciate pentru pofta de joacă pe care o manifestă permanent, indiferent de vârstă. În special familiile care au copii mici, sunt interesate de adoptarea unei pisici, tocmai pentru că se vor dovedi a fi un partener de joacă foarte distractiv. Însă trebuie ţinut cont de faptul că micuţa felină nu este o jucărie, ci necesită multă grijă şi atenţie, atât pentru binele şi sănătatea ei, cât şi pentru siguranţa şi confortul celor din jur. De la alegerea sortimentelor de mâncare pentru pisici, până la produsele de îngrijire, de la suplimente alimentare, până la tratamente necesare în anumite contexte medicale, toate sunt aspecte foarte importante în creşterea şi îngrijirea unei pisicuţe. Cel mai sigur mod prin care se pot asigura animăluţului condiţii optime de trai şi dezvoltare, este cel al hranei controlate. Doar furnizându-i nutrienţii necesari pe fiecare etapă de vârstă, pisicuţa are mari şanse de a fi sănătoasă şi de a avea un trai lung.

cinci secrete ale hranei sănătoase pentru pisici-ce va prelungi viaţa animăluţului tău de companie?
top view of shape of cat made from dry pet food isolated on white

Secrete în alimentaţia pisicuţei sănătoase

Prima condiţie care ar trebui respectată, este aceea de a o hrăni exclusiv cu mâncare specială pentru pisici, https://fera.ro/ venindu-ne în întâmpinare cu o paletă foarte largă de produse, de la hrană uscată şi umedă, până la accesoriile specifice. O altă condiţie esenţială, în vederea asigurării unei dezvoltări echilibrate şi normale, este cea a adaptării hranei pe fiecare etapă de creştere, astfel încât organismul să beneficieze de nutrienţii necesari. Foarte importantă este şi respectarea dozei de hrană recomandată şi a orarului de mese recomandate de către medicul veterinar. De asemenea, pentru ca pisicuţa să fie sănătoasă şi să trăiască mult, este necesară urmarea curelor cu suplimente alimentare potrivite fiecărui context parcurs, dar şi vârstei.

Având în vedere că ne dorim animăluţe sănătoase şi vesele, devine obligatorie deparazitarea internă, tocmai pentru a asigura o  funcţionare normală a sistemului digestiv şi pentru a facilita o bună asimilare a vitaminelor şi mineralelor.

Ultima oră