Povestea lui Șandru, tânărul din Tălmaciu care a cucerit scena de la „Românii au Talent”

Tinerii de la Calisthenics România au fost trimiși în finala „Românii au talent”, după ce au făcut un show de excepție pe scenă. Șandru și Ghinda sunt doi sibieni, care fac parte din trupa care a dat pe spate jurații de la Românii au talent.

video
play-sharp-fill

În prima semifinală a sezonului 14 „Românii au talent”, Calisthenics România, patru băieți și o fată , au oferit un supershow fascinant. Șandru este unul dintre cei cinci și este din Tălmaciu, județul Sibiu. Tânărul are o poveste de viață emoționată pe care a spus-o în cadrul preselecțiilor.

La naștere a fost scăpat în cap de către moașă și de acolo a trecut prin multe operații. A fost diagnosticat cu insuficiență respiratorie și a fost tratat greșit timp de 5 ani. A aflat ulterior că diagnosticul corect era parapareza spastică. Din cauza acelui tratament greșit, la vârsta de 5 ani a avut prima criză de epilepsie. Cristian a stat și în scaunul cu rotile, potrivit ProTV.

„Eu am fost în scaun cu rotile, eu am fost paralizat. La naștere m-a scăpat în cap doctorița mi-a dat timp de cinci ani tratament greșit și mi-a generat epilepsia. Am fost foarte mult internat, adică două săptămâni stăteam acasă și două săptămâni eram internat. Am avut coloana ruptă și în continuare am dureri constante de coloană. Am avut vreo șase operații, de trei ori am fost în scaun cu rotile. Am început sportul acesta din greșeală. Am făcut exerciții de bază și după o săptămână am avut norocul să merg la un concurs unde i-am întâlnit pe Alisia și Ghimbi și am văzut ce fac. Lumea mă întreba dacă nu îmi este frică și le-am spus că mai rău decât am fost nu pot să fiu”, a spus Șandru Cristian în cadrul preselecțiilor.

După foarte multe vizite în diverse spitale, în urma unei concluzii a unei comisii de medici, i s-a spus că nu are șanse să trăiască mai mult de 15 ani, așa că niciun medic nu se încumeta să se ocupe de el. Asta l-a ambiționat foarte tare și atunci a avut primul contact cu sportul.

Familia lui Cristian a găsit o echipă de medici care a preluat cazul lui. După multe intervenții chirurgicale și tratamente, Cristian se apropia de vârsta de 15 ani. Atunci a luat decizia de a întrerupe orice tratament. Surprinzător, după această decizie, analizele au început să iasă din ce în ce mai bine, iar epilepsia dădea semne să dispară. Atunci, băiatul s-a apucat de sport intensiv.

Calisthenics-ul este o formă de antrenament fizic bazată pe un sistem de exerciții care are ca scop stăpânirea propriei greutăți corporale prin folosirea unui echipament minim. Exercițiile permit dezvoltarea forței, rezistenței, flexibilității și coordonării.

Ultima oră