grevă printre o parte dintre angajații muzeului astra de noaptea muzeelor
Sursa foto: Muzeul ASTRA

Conducerea Muzeului ASTRA anunță că o parte dintre angajați se va alătura protestului organizat la nivel național. Însă, acest lucru nu va afecta activitatea Muzeului în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

Muzeul ASTRA își va deschide porțile la Noaptea Muzeelor. Chiar și așa, o parte dintre angajați vor fi în grevă. „Muzeul ASTRA a decis să fie alături de Rețeaua Națională a Muzeelor din România pentru evenimentul legat de ,,Noaptea muzeelor” din 18 mai, dar și alături de cea mai importantă resursă a sectorului muzeal – resursa umană!

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi deschis până la ora 12 (noaptea), având antamat un eveniment de anvergură, organizat de Anii Drumeției și Consiliul Județean Sibiu – Târgul Național de Ecoturism. Până la urmă, acesta dezvoltă un produs turistic sustenabil în peisajul cultural al României. O parte dintre angajații Muzeului ASTRA vor fi alături de public în Noaptea Muzeelor, în frunte cu managerul Ciprian Ștefan, iar altă parte vor fi alături de cei care merg la protest. Restul colegilor, după 3 săptămâni de muncă, vor avea parte de o binemeritată pauză. In același timp, în intervalul orar 10-22, Casa Artelor din Piața Mică a Sibiului va fi deschisă pentru public”, a transmis purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA, Cosmin Călinescu.

Angajații din domeniul culturii protestează din cauza salariilor mici. La nivel național, s-au alăturat protestului aproximativ 80% dintre instituțiile de cultură.

 

 

Ultima oră