dorin cioabă, amendat cu 25.000 de lei pentru că topea plumb în curtea casei din sibiu (video, foto)

Garda Națională de Mediu, împreună cu echipaje ale Jandarmeriei, au fost în control la casa lui Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor. Comisarii au aplicat o amendă de 25.000 de lei după ce au constatat că în curțile locuințelor existau cantități mari de deșeuri din plumb. 

Trei echipe de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu 16 lucrători din cadrul Jandarmeriei Române, au desfășurat, în 14 mai, două acțiuni de verificare și control care au avut ca obiectiv combaterea traficului cu deșeuri feroase și neferoase, precum și prelucrarea acestora.

dorin cioabă, amendat cu 25.000 de lei pentru că topea plumb în curtea casei din sibiu (video, foto) dorin cioabă, amendat cu 25.000 de lei pentru că topea plumb în curtea casei din sibiu (video, foto)

Dorin Cioabă a fost amendat cu 25.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu în urma controlului din 14 mai. Aceștia au găsit la locuințele regelui romilor deșeuri din plumb și o instalație artizanală improvizată destinată topirii. 

dorin cioabă, amendat cu 25.000 de lei pentru că topea plumb în curtea casei din sibiu (video, foto) dorin cioabă, amendat cu 25.000 de lei pentru că topea plumb în curtea casei din sibiu (video, foto) dorin cioabă, amendat cu 25.000 de lei pentru că topea plumb în curtea casei din sibiu (video, foto)

„În timpul controlului, au fost verificate 2 amplasamente din Municipiul Sibiu. Într-unul din acestea a fost identificată o instalație artizanală improvizată, alimentată cu combustibil solid (lemn) și cu aport de gaz metan, destinată topirii metalelor. De asemenea, au fost găsite cantități importante de deșeuri din plumb și produse finite din plumb (lingouri de plumb). În urma celor constatate, reprezentanții GNM au aplicat o amendă în valoare de 25.000 lei și au indisponibilizat, în vederea confiscării, atât deșeurile de plumb, cât și instalația artizanală de topire. În plus, a fost înaintată și o sesizare penală către organele în drept”, se arată într-o postare pe Facebook a Gărzii de Mediu.

Florin Bănică, comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu a spus, la finalul controlului, că în continuare există persoane care creează probleme mediului înconjurător și că, uneori, comisarii au parte de surprize găsind astfel de instalații artizanale în locațiile pe care le controlează. 

„Garda de Mediu duce o luptă continuă pentru un aer curat, în fiecare județ din țară. Din păcate, cei care nu vor să respecte legea, continuă să creeze probleme mediului înconjurător. La fiecare descindere, constatăm abateri de la lege ale celor care colectează deșeuri valorificabile și uneori avem parte și de surprize, cum ar fi să găsim instalații artizanale neautorizate, folosite pentru prelucrarea metalelor. Facem o promisiune fermă celor care folosesc asemenea instalații: vom merge în fiecare județ și vom face verificări la sânge! Aceste fapte constituie infracțiuni și vor fi aspru pedepsite!”, a declarat comisarul general adj. al Gărzii Naţionale de Mediu, Florin Bănică, la finalul acțiunii. 

Citește și: Jandarmeria și Garda de Mediu în „vizită” la locuința din Sibiu a regelui romilor, Dorin Cioabă

Ultima oră