defrișările întârzie începerea lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii sibiu - pitești , dar studiile geotehnice sunt aproape finalizate (video)

Asocierea Mapa-Cengiz, constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, anunță că este aproape de finalizarea studiilor geotehnice pe întreg lotul dintre Boița și Cornetu, notează portalul de știri Economica. Acest lucru înseamnă că nu va mai dura mult până la predarea Proiectului Tehnic pentru cei aproape 30 de kilometri unde încă nu este emisă Autorizația de Construire.

În prezent, constructorul are Autorizație doar pentru viaductul de la Boița, care are o lungime de 650 de metri, și unde pot începe lucrările. Bogdan Alexandru, reprezentantul constructorului din Turcia, a explicat că întârzierea începerii lucrărilor pe acest lot dificil s-a datorat duratei mai mari decât estimată pentru defrișarea pădurilor necesară amenajării drumurilor tehnologice.

Reamintim că ordinul pentru începerea etapei de proiectare a fost emis la 1 iulie 2022, la cinci luni după semnarea contractului, conform explicațiilor oferite de Economedia. Potrivit termenelor stabilite, Mapa-Cengiz ar fi trebuit să predea Proiectul Tehnic în ianuarie-februarie 2024.

„Pentru județul Vâlcea, defrișarea pădurilor este completă, ceea ce ne permite accesul în zonele unde anterior nu a fost posibil pentru studiile geotehnice, care și ele sunt foarte aproape de finalizare. Acest lucru va duce ulterior la finalizarea proiectului și la începerea lucrărilor și pe teritoriul județului Vâlcea”, a declarat Bogdan Alexandru, manager de proiect la Mapa-Cengiz, într-o ședință de lucru convocată la Consiliul Județean Vâlcea. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a transmis constructorilor că vor începe lucrările pentru modernizarea Drumului Județean 703 L (mini centura Râmnicu Vâlcea), iar luna viitoare se vor depune ofertele pentru modernizarea DJ 703 H, fostul DN 7 D, care leagă Curtea de Argeș de Câineni, prin Țara Loviștei.

Imagini cu drumul tehnologic din zona Boița (județul Sibiu) și portalul tunelului Câineni au fost publicate pe Canalul YouTube „Remus Matache”. Secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km) face parte din coridorul 4 Pan-European și va include:

  • 49 de poduri și viaducte,
  • 7 tuneluri cu lungimi între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m),
  • 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret.

Conform site-ului companiei, Grupul Mapa are o experiență de 40 de ani și operează în Europa, Asia, Africa și America, în domenii precum construcții, hoteluri, energie regenerabilă, aeroporturi și transport aerian de marfă (CARGO). În domeniul autostrăzilor, antreprenorul menționează proiectele Trabzon și Hopa din Turcia, și Djen Djen-El Auma din Algeria.

YouTube video

Ultima oră