cum petrecem weekend-ul la sibiu: concert subcarpați și evenimente la noaptea muzeelor, printre opțiuni

Weekend-ul acesta se anunță unul plin de evenimente la Sibiu. Concerte la Muzeul Astra și la Filarmonica de Stat, drumeții și muzeele deschise publicului larg sunt principalele atracții din acest sfârșit de săptămână.

Evenimente la Noaptea Muzeelor

Mai multe instituții de cultură din municipiu, dar și din restul județului Sibiu au anunțat programul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor. Sibienii vor putea vizita Muzeul de Artă Contemporană și Palatul Brukenthal în seara de 18 mai, dar și alte muzee din Sibiu. Subcarpați va urca pe scena de la Muzeul Astra.

Biblioteca ASTRA va organiza activități destinate tuturor categoriilor de vârstă. Între orele 17:00 și 23:00, vor fi deschise spre vizitare Muzeul Asociațiunii de la etajul 1, Sala Festivă de la etajul 2, și expoziția de pictură artistei Doina Veturia Papp. (DETALII AICI)

Vezi și: Programul complet al evenimentelor organizate de Noaptea Muzeelor în Sibiu. Nu ratați concertul cu Subcarpați

cum petrecem weekend-ul la sibiu: concert subcarpați și evenimente la noaptea muzeelor, printre opțiuni

Târg de Ecoturism la Muzeul ASTRA

În perioada 17 – 19 mai are loc a șasea ediție a Târgului Național de Ecoturism – ediția de primăvară, la Muzeul Astra, în zonă Tărgului de Țară. Vizitatorii vor putea degusta specialități locale din mai multe colțuri ale țării. Toți vizitatorii târgului beneficiază în data de 18 mai de intrare liberă, de un program prelungit, între 12:00-00:00 și de un concert inedit al trupei Subcarpați.

cum petrecem weekend-ul la sibiu: concert subcarpați și evenimente la noaptea muzeelor, printre opțiuni

 Concerte la Filarmonica de Stat

Vineri, 17 mai, este o altă zi în care se celebrează muzica în Sala Thalia. Sub conducerea aceluiași apreciat dirijor, Tiberiu Soare, muzicienii Filarmonicii vor susține două reprezentații ale concertului educativ “Carnavalul animalelor”, de Camille Saint-Saëns, de la orele 10.00 și 11.30. Participarea se face în baza înscrierii la telefon 0735.566.486, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

Tot vineri, de la ora 18.00, va avea loc concertul simfonic „Clasicismul vienez”. Biletele sunt disponibile la casieria Muzeului Brukenthal și la intrare, în seara concertului. (DETALII AICI).

cum petrecem weekend-ul la sibiu: concert subcarpați și evenimente la noaptea muzeelor, printre opțiuni

 Drumeții în împrejurimile Sibiului

Sibienii dornici de aventură sunt invitați să participe, sâmbătă, la tură cu bicicleta în Cârța, să meargă în drumeție la Jina și Rășinari sau în Țara Colibelor. De asemenea, „Anii Drumeției” organizează duminică drumeției de cules ciuperci comestibile.

Concert de pian la Șura Culturală din Gușterița

Pe data de 19 mai, ora 18.00, pianistul american Aaron Epstein va oferi un concert deosebit pentru publicul sibian la Șura Culturală, Stada Malinului 4. Va interpreta piese compuse mai ales de Chopin și Debussy, dar și fragmente din Bach-Siloti. Se percepe o donație de minim 30 de lei.

Gentlemen’s Ride

Parada pe motoare a domnilor stilați se desfășoară pentru prima dată la Sibiu, în 19 mai începând cu ora 9:00, fiind al doilea eveniment sub egida Distinguished Gentleman’s Ride. În septembrie 2023 s-a organizat în premieră la Sibiu parada de maşini clasice cu șoferi îmbrăcați la patru ace, eveniment care a susținut aceeași cauză.

Citește și: Paradă caritabilă cu rideri în ținute de gală pe motociclete la Sibiu. „Are și misiunea de a preveni suicidul în rândul bărbaților”

Noaptea Muzeelor, la Academia Forțelor Terestre

Muzeul de la Academia Forțelor Terestre este deschis în intervalul 18.00 – 22.00, ora 21.45, reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator. Accesul este liber pentru cetățenii români, pe baza cărții de identitate.

În cadrul aceluiași eveniment, Biblioteca Universitară a academiei vă invită să participați la o expoziție de carte militară, un tur ghidat la bibliotecii, dar și la o serie de ateliere interactive, educative și creative.

Citește și: Ateliere pentru copii și tur ghidat la AFT Sibiu, la Noaptea Muzeelor

Ultima oră