apă canal ”creditează” guvernul pentru lucrările de modernizare a rețelei de apă care traversează parcul sub arini

În prezent se desfășoară lucrări de modernizare la rețeaua de apă și canalizare a orașului care trece prin zona Parcului Sub Arini. Apă Canal Sibiu s-a văzut nevoită sa achite o parte din prețul lucrărilor deoarece Guvernul nu a efectuat plățile aferente din ultimele 5 luni.

Proiectul de reabilitare a rețelei de apă potabilă din Sibiu este finanțat, teoretic prin programele europene nerambursabile: Programul Operațional Infrastructură Mare și Programul Dezvoltare Durabilă. Contractul, în valoare de 128 milioane lei, a fost încheiat cu firma DE Construct din Cluj. Apă Canal Sibiu asigură 6% din cofinanțare, iar Primăria Sibiu contribuie cu 2%.

„Lucrările noastre din Parcul Sub Arini sunt lucrări de reabilitare-rețele transport apă potabilă, efectuate în cadrul programului cu finanțare europeană nerambursabilă POIM+ PDD. Contractul de lucrări în valoare de 128 milioane lei ( plus TVA), este semnat cu firma clujeană DE Construct. Cofinanțarea Apă Canal Sibiu este de 6% , iar cofinanțarea Primăriei Sibiu este de 2%”, a declarat pentru Ora de Sibiu, directorul general Apă Canal Sibiu, Vasile Maier.

Apă Canal efectuează lucrările pe cont propriu din decembrie 2023

Începând cu luna decembrie 2023, lucrările au fost efectuate de Apă Canal Sibiu din fonduri proprii, deoarece Guvernul a întârziat plățile pentru proiect. Directorul Apă Canal Sibiu a declarat că recent, a fost efectuată o plată de peste două milioane de lei pentru lucrările din acest contract. Vasile Maier a menționat că pe același program de finanțare mai există încă 12 contracte de lucrări în derulare, inclusiv trei în județul Brașov, și două contracte de supervizare și consultanță.

„Din luna decembrie 2023 și până în prezent lucrările sunt finanțate din fonduri Apă Canal Sibiu, datorită lipsei de plăți prin rambursare din partea Guvernului Român. Chiar săptămâna aceasta am efectuat o plată de peste două milioane de lei pentru lucrări efectuate pe acest contract. Pe același program de finanțare mai avem în derulare alte 12 contracte de lucrări, dintre care 3 sunt în județul Brașov, precum și două contracte de supervizare, respectiv consultanță”, a mai explicat Vasile Maier.

apă canal ”creditează” guvernul pentru lucrările de modernizare a rețelei de apă care traversează parcul sub arini

Ultima oră