„troițele din mărginimea sibiului”, expoziție de acurelă la biblioteca astra

Luni, 20 mai 2024, orele 17:00,  Biblioteca ASTRA Sibiu găzduiește vernisajul expoziției „Troițele din Mărginimea Sibiului” a etnografului și artistului sibian Adrian Stoia. Evenimentul va avea loc în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, instituție de cultură care beneficiază de susținere financiară din partea Consiliului Județean Sibiu.

Lucrările realizate în acuarelă abordează tema crucilor înălțate la margine de drum în Mărginimea Sibiului. Asemenea bornelor kilometrice, troițele marchează un veritabil traseu spiritual al zonei, incluzând aproximativ 400 monumente. Acestea invită călătorii la reflecție în cele 18 localități situate la poalele munților Cindrel și Lotrului.

Expoziția a fost realizată în urma cercetării de către autor a acestei zone etnografice, cercetare finalizată prin apariția în anul 2017 a volumului „Troițele din Mărginimea Sibiului. Parte uitată a patrimoniului cultural sibian”.

Expoziția va fi deschisă publicului în spațiul American Corner Sibiu (Corp B, et. 5), în perioada 20-31 mai 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-20:00.

Ultima oră