tineri prinși de polițiști când săreau pe geamul unei case din sibiu în care intraseră să fure băutură
foto: arhivă

Doi tineri din localitatea sibiană Saroș pe Târnave au fost trimiși în judecată fiind cercetați pentru că au încercat să fure dintr-o casă. Indivizii au fost prinși de proprietar, iar apoi dați pe mâna poliției. 

În 24 februarie, în apropiere de miezul nopții, doi tineri, împreună cu iubita unuia dintre ei, se deplasau pe o stradă dintr-o localitate din județul Sibiu. La un moment dat, au observat o casă ce părea părăsită și au decis să intre în ea prin efracție pentru a căuta băuturi alcoolice. În timp ce cei doi tineri au escaladat gardul imobilului și s-au îndreptat prin curte spre intrarea din spatele casei, fata i-a așteptat în stradă. 

Tinerii au folosit o bucată de metal pe care au găsit-o pe jos și au forțat ușa casei, pătrunzând în interior. Au intrat în bucătărie, iar mai apoi în sufrageria imobilului. Potrivit rechizitoriului publicat pe rejust.ro, erau în căutare de băuturi alcoolice. Dar, la un moment dat, au observat în curte o persoană care avea asupra sa o lanternă și astfel și-au dat seamă că au fost prinși. 

Cei doi au sărit pe fereastră, fără a sustrage nimic, dar au dat nas în nas cu polițiștii, care fuseseră chemați la fața locului, prin apel la 112, de către proprietarul locuinței. Tinerii au fost audiați și au recunoscut comiterea faptei. 

Recent, cei doi au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat. Unul dintre ei se află sub control judiciar, iar celălalt este arestat preventiv în altă cauză. 

Ultima oră