programul complet al evenimentelor organizate de noaptea muzeelor în sibiu. nu ratați concertul cu subcarpați

Mai multe instituții de cultură din Sibiu au anunțat programul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor. Sibienii, se vor putea bucura inclusiv de concertul trupei Subcarpați, de la Muzeul ASTRA.

Muzeele din Sibiu au dat startul pregătirilor pentru unul dintre cele mai îndrăgite evenimente, și anume Noaptea Muzeelor. Cea de-a douăzecea ediție va avea loc, sâmbătă 18 mai.

Muzeul Național Brukenthal își va deschide porțile și în acest an cu ocazia Nopții Muzeelor. Astfel, sibienii și turiștii aflați în oraș vor putea vizita gratuit Palatul Brukenthal și Muzeul de Artă Contemporană, în intervalul orar 18.00 – 23.00. Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de Istoriei a Farmaciei și Muzeul Cinegetic  vor fi deschise doar în intervalul 9.00 – 17.00, ultima intrare fiind la ora 16.30. Muzeul de Istorie – Casa Altenberg va fi închisă de Noaptea Muzeelor. Spre deosebire de anul trecut, Sinagoga va rămâne închisă.

Citește și: Palatul Brukenthal și Muzeul de Artă Contemporană vor fi deschise de Noaptea Muzeelor, iar Sinagoga rămâne închisă

Noaptea Muzeelor, la Biblioteca ASTRA din Sibiu

În Noaptea Muzeelor, poveștile prind viață la Biblioteca ASTRA din Sibiu. Vizitatorii pot participa sâmbătă, 18 mai, la diverse activități și experiențe destinate tuturor categoriilor de vârstă, propuse de biblioteca publică sibiană. De asemenea, va putea fi vizitat și Palatul ASTRA.  Între orele 17:00 și 23:00, vor fi deschise spre vizitare Muzeul Asociațiunii de la etajul 1, Sala Festivă de la etajul 2, și expoziția de pictură artistei Doina Veturia Papp.

Directorul Bibliotecii ASTRA, Răzvan Pop, va susține tururi ghidate de la orele 18:00, 20:00 și 22:00, în Parcul Astra, unde participanții vor putea afla istoria străzilor din zonă și a clădirilor. Cei mici sunt așteptați sâmbătă, de la ora 20:00, la „Povești în pijamale”.

Citește și: În Noaptea Muzeelor, poveștile prind viață la Biblioteca ASTRA din Sibiu

Turnurile de pe strada Cetății și Turnul Sfatului, deschise în Noaptea Muzeelor

Turnul Sfatului și turnurile de pe strada Cetății vor fi deschise pentru vizitare în cadrul programului Noaptea Muzeelor, pentru al treilea an consecutiv. După încheierea programului normal de vizitare, ora 20:00 în cazul Turnului Sfatului și ora 19:00 în cazul turnurilor de pe strada Cetății, accesul în aceste obiective va fi gratuit până la ora 24.00. Ultima intrare va fi la ora 23:30.

Citește și: Turnurile de pe strada Cetății și Turnul Sfatului, deschise în Noaptea Muzeelor (foto)

Concert Subcarpați, la Muzeul ASTRA

La Muzeul ASTRA, Noaptea muzeelor se suprapune cu Târgul de Ecoturism. Astfel, sibienii sunt așteptați la concertul Subcarpați, care va începe de la ora 21.00, la Muzeul ASTRA. Intrarea este gratuită.

Reamintim că Târgul Național de Ecoturism – ediția de primăvară va fi organizat în Muzeul
Astra, între 17 și 19 mai, în zonă Târgului de Țară. Peste 50 de producători din întreaga țară se vor afla la dispoziția iubitorilor de turism prietenos cu mediul înconjurător, dar și de tradițiile culinare ale producătorilor locali din diferite zone ale țării.

Citește și: A VI-a ediție a Târgului Național de Ecoturism are loc la Muzeul Astra, cu ocazia Nopții Muzeelor

Concert la Catedrala Evanghelică din Sibiu

În contextul evenimentului „Noaptea Muzeelor” la Catedrala Evanghelică sunt organizate mai multe concerte, respectiv de la ora 19:00 – 20:00 va cânta la orgă Cosmina Barna, iar de la ora 22.00 vor cânta la pian orgă și percuție Barry, Brita și Jurg. În intervalul orar 20:00 – 24:00 se va putea vizita biserica și turnul.

Muzeul bisericii, poate fi vizitat gratuit

Tot în Sibiu, de Noaptea Muzeelor poate fi vizitată expoziția temporară „Imaginea lui Hristos în bisericile evanghelice din Transilvania”, dar și expoziția permanentă „Istoria Bisericii, a culturii şi a vieţii comunitare a saşilor transilvăneni”, pe strada Mitropoiliei. Ghidajul se va face în limba română, gratuit.

Muzee din Mediaș deschise în Noaptea Muzeelor

Muzeul Municipal Mediaș, Casa Memorială „St. L. Roth”, Turnul Pietrarilor, Casa Memorială „Hermann Oberth”, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta” și Sinagoga Mediaș vor fi deschise în Noaptea Muzeelor.

Citește și: Programul evenimentelor organizate de Noaptea Muzeelor 2024 la Mediaș (video)

Expoziție și tururi ghidate, la Apold în județul Mureș

Fortăreața Apold își deschide porțile, de la ora 17.00, cu ocazia Nopții Muzeelor, până după apusul soarelui. De la ora 20:30 va avea loc un concert live, iar de la 21:30, 22:00 sunt organizate tururi ghidate la lumina lumânărilor. „ Pregătiți-vă pentru o seară plină de activități, multiple expoziții în premieră, tururi ghidate la lumina lumânărilor și un concert ambiental. Va fi o călătorie sonoră și vizuală, o călătorie de descoperire—un voiaj în timp în care ecourile trecutului converg cu vibrația prezentului, rezonând în conștiința colectivă a tuturor celor care vor trece pragul fortăreței pentru a fi Noctambuli la Castel”, scriu organizatorii.

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră