pavilionul pentru copii al spitalului de psihiatrie, reabilitat energetic cu peste 46 milioane de lei

Consiliul Județean Sibiu a obținut peste 46 milioane lei pentru eficientizarea energetică a Pavilionului destinat copiilor al Spitalului de Psihiatrie. 

Consiliul Județean Sibiu și Agenția de Dezvoltare Centru au semnat un nou contract de finanțare pentru investiții în infrastructura de sănătate în vederea eficientizării energetice. De această dată este vizată ”Reabilitarea termică a pavilionului C17 – fizioterapie, psihiatrie copii” al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, proiect în valoare de 46.390.606,63 lei, inclusiv TVA.

pavilionul pentru copii al spitalului de psihiatrie, reabilitat energetic cu peste 46 milioane de lei

Finanțarea este asigurată din fondurile europene obținute de Consiliul Județean Sibiu prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027. Contribuția proprie în proiect a CJ Sibiu este în valoare de 1.544.992,90 lei cu TVA, din care 915.216,61 lei cu TVA reprezintă cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, iar 629.776,29 lei cu TVA reprezintă cheltuielile neeligibile.

Clădirea are o suprafață de 6.281,9 mp, iar în urma reabilitării termice, se estimează că se va reduce consumul de energie primară cu aproximativ 60%, iar nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră va scădea cu circa 80%.

Proiectul include montarea de echipamente specifice eficientizării, precum ventiloconvectoare de pardoseală, panouri solare și panouri fotovoltaice.

pavilionul pentru copii al spitalului de psihiatrie, reabilitat energetic cu peste 46 milioane de lei

Perioada de implementare a proiectului este până în luna septembrie 2027.

„Sănătatea a fost și rămâne o prioritate pentru Consiliul Județean Sibiu, dovadă fiind un nou val de investiții care vor fi demarate la Spitalul de Psihiatrie, care sunt posibile datorită finanțărilor externe pe care le-am atras, fie prin PNRR, fie prin Programul Regiunea Centru. Reabilitarea pavilionului C 17, care deservește preponderent secțiile destinate copiilor, este cea de-a cincea investiție de la Psihiatrie care urmează să fie demarată, alături de reabilitările Pavilionului Central și a pavilioanelor C 8 – Policlinică  și C 16 –  Secția Psihiatrie V, precum și a clădirii în care funcționează punctul termic”, precizează Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră