complexul de servicii pentru vârstnici din zona lacului binder se află în etapa de elaborare a puz-ului

Primăria Sibiu lucrează în prezent la elaborarea Planului Urbanistic Zonal al Complexului de servicii pentru persoane vârstnice care urmează a fi construit în apropierea Lacului Binder. Complexul va cuprinde o zonă de locuințe pentru vârstnicii independenți, dar și un sector de locuințe și servicii pentru aproximativ 100 de vârstnici dependenți și semi dependenți.

În cadrul unui interviu acordat pentru „Ora de Sibiu”, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor a detaliat în ce etapă se află proiectul de construcție al Complexului de servicii pentru persoane vârstnice, plănuit să fie realizat pe un teren de  6.737 mp.

„Legat de infrastructura pentru seniori, am inițiat un proiect pentru construcția unui Complex de servicii pentru vârstnici în zona Lacului Binder. Acum e în lucru PUZ-ul care va cuprinde o zonă de locuințe pentru vârstnicii independenți, un sector de locuințe și servicii pentru aproximativ 100 de vârstnici dependenți și semi dependenți, în care să primească asistență medicală și să facă ergoterapie, recuperare și activități social culturale”, a spus Astrid Fodor.

În ultimul an, în Sibiu s-au deschis două centre comunitare în cartierele Lazaret și Gușterița, devenind puncte de întâlnire pentru seniori și copii. Centrul de zi de pe strada A. Șaguna a fost, de asemenea, modernizat, oferind sprijin esențial pentru seniori, completând serviciile de asistență socială ale Direcției către comunitate.

„Anul trecut am deschis două centre dedicate comunității, unul în cartierul Lazaret și unul în Gușterița,. Acestea sunt intens utilizate, cel din Lazaret de către seniori și copii, care desfășoară multe activități comune. Tot pentru seniori, am modernizat centrul de zi de pe str. A. Șaguna. Acestea pe lângă serviciile de suport pe care Direcția Asistență Socială le prestează zilnic. Centrul comunitar din Gusterița este destinat cazurilor sociale, copiilor și familiilor lor. Consider ca sunt necesare astfel de centre și în alte cartiere, dar trebuie identificate spații adecvate sau inițiate parteneriate cu fundații sau asociații de profil, care doresc sa se implice”, a mai spus Astrid Fodor.

Citește interviul integral: INTERVIU Astrid Fodor: „Văd un Sibiu puternic, care să ofere prosperitate comunității”.

Ultima oră