un sibian a furat cardul unui prieten și a cheltuit 25.000 de lei de pe el

Un bărbat din Sibiu a fost reținut, iar mai apoi plasat sub control judiciar, fiind bănuit că a furat cardul bancar al unui amic și a cheltuit de pe el suma de 25.000 de lei. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au reținut în 13 mai un sibian în vârstă de 55 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, respectiv efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

„În fapt, bărbatul este bănuit că, în cursul lunii martie a acestui an, profitând de neatenția unui amic, i-ar fi sustras un card bancar pe care l-ar fi utilizat apoi pentru a efectua retrageri repetate și plăți la comercianți. Prejudiciul în cauză s-a stabilit la suma de 25.000 de lei”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. La data de 14 mai, la nivelul unității de parchet competente, s-a dispus aplicarea față de sibian a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ultima oră