sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Opt candidați s-au înscris în cursa pentru șefia Consiliului Județean (CJ) Sibiu. 

Ora de Sibiu a realizat portretul candidaților pentru președinția Consiliului Județean Sibiu. Vă invităm să participați la Sondajul de mai jos:

Sondaj

Ai completat deja acest sondaj.

Biroul Electoral Județean (BEJ) Sibiu a admis opt candidaturi pentru șefia CJ Sibiu. Daniela Cîmpean (PNL), Bogdan Trif (PSD), Adrian Echert (USR), Paul Kuttesch (FDGR), Augustin Sava (AUR), Lucian Trancă (Partidul Patrioților), Ioan Gligor (Partidul Ecologist Român) și Dragoș Patriche (Partidul Umanist Social Liberal) sunt cei care au intrat în cursă. 

MERGI AICI LA SONDAJUL CU ALEGERILE PENTRU PRIMĂRIA SIBIU

Daniela Cîmpean – Partidul Național Liberal (PNL)

sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Daniela Cîmpean, actualul președinte al Consiliului Județean (CJ) Sibiu, are 50 de ani și este mama a două fete. A absolvit Liceul Pedagogic din Sibiu, iar mai apoi Dreptul la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. După terminarea studiilor, și-a croit un drum în domeniu, astfel că în perioada 1998-2016, a lucrat ca avocat. 

Între anii 2008-2016, Daniela Cîmpean a fost consilier județean din partea PNL și membru în Comisia de Cultură, Tineret și Învățământ. 

În anul 2016, Daniela Cîmpean a câștigat șefia Consiliului Județean, fiind prima femeie din România care a condus un județ. La alegerile din 2020, Cîmpean a candidat din nou, având un procent de peste 45% din voturi. La alegerile din iunie, Daniela Cîmpean va candida pentru al treilea mandat. 

Bogdan Trif – Partidul Social Democrat (PSD)

sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Bogdan Trif are 47 de ani. A absolvit Grupul Școlar Economic Administrativ și de Servicii din Sibiu, apoi a studiat Agronomia la ULBS. Primul master l-a făcut tot la ULBS, la Facultatea de Științe-Ecologie în domeniul Expertiză și managementul sistemelor ecologice. Al doilea master l-a urmat la Facultatea de Ingineri „Hermann Oberth” în domeniul Managementul Securității, Sănătății și al Relațiilor de Muncă. Este licențiat și în Drept, în urma absolvirii cursurilor Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Alma Mater” din Sibiu. 

A lucrat ca inginer la Complexul Național Muzeal Astra și s-a ocupat de atragerea de fonduri. Ulterior, tot în cadrul muzeului, a fost consilier în compartimentul de marketing. A fost angajat și la Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu, cât și la Garda Națională de Mediu. 

În perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019, a fost ministrul Turismului. 

La alegerile din 2020 a candidat pentru președinția Consiliului Județean Sibiu și a pierdut în fața Danielei Cîmpean având 15,6% din voturi. Pentru două luni a fost consilier județean, dar din decembrie 2020 este deputat în Parlamentul României. 

Bogdan Trif candidează pentru a doua oară la șefia Consiliului Județean Sibiu. 

Adrian Echert – Uniunea Salvați România (USR) – ADU

sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Adrian Echert are 36 de ani, este căsătorit și are două fiice. S-a născut în Vatra Dornei și s-a stabilit în Sibiu în timpul facultății. A absolvit Facultatea de Științe Economice, secția Management, din cadrul ULBS și Facultatea de Drept din cadru Universității „Titu Maiorescu” din București. A urmat, de asemenea, un MBA (Master în Business Administration) în limba engleză în cadrul ULBS. 

Adrian Echert a candidat în anul 2016 la alegerile parlamentare pentru un loc în Camera Deputaților. La alegerile din 2020, a candidat pentru șefia Consiliului Județean Sibiu, având puțin peste 10 la sută din voturi. De atunci, este consilier județean. În paralel, Echert conduce o companie specializată în mașini industriale, care a crescut la 6 milioane de euro cifră de afaceri, în cei aproximativ 15 ani de activitate. 

Adrian Echert candidează în 2024 pentru a doua oară la șefia CJ Sibiu. 

Paul Kuttesch – Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)

sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Paul Kuttesch este candidatul FDGR pentru președinția Consiliului Județean Sibiu. Acesta a studiat în Sibiu și a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS. Kuttesch are o experiență e aproximativ 17 ani în Management, lucrând pentru una dintre cele mai mari firme germane fabricante de scule de mână, dispozitive industriale și auto, fiind director de vânzări. 

Din anul 2020, Paul Kuttesc este consilier municipal în Consiliul Local din cadrul Primăriei Sibiu. 

Augustin Sava – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Augustin Sava a absolvit Școala de Aviație, fiind pilot de aviație militară, și Facultatea de Psihopedagogie din cadrul ULBS. De asemenea, acesta are un doctorat în managementul aeroporturilor. 

Augustin Sava a fost directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu în perioada 2001-2013. Acesta a fost demis din funcție pentru „management defectuos”. Sava a acționat în instanță și i-a dat în judecată pe consilieri, câștigând procesul și obligându-i pe aleșii de la acea vreme să plătească 30.000 de euro, din buzunarul lor, salariile până la finalul mandatului.  

Lucian Trancă – Partidul Patrioților (PP)

sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Lucian Trancă este de profesie jurist. La alegerile din 2020, a candidat pentru funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist Român (PER). Anul acesta, el va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu din partea Partidului Patrioților. 

Ioan Gligor – Partidul Ecologist Român (PER)

sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Ioan Gligor este președintele Partidului Ecologist Român – Filiala Sibiu. El candidează pentru președinția Consiliului Județean Sibiu. 

Ioan Gligor a studiat la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București, iar din anul 2012 conduce Casa de Comerț Balcanică din Sibiu din poziția de președinte. Acesta este de meserie ofițer și a fost comandantul unei unități militare operative, dar și șef de stat major al Centrului Militar Județean Sibiu.

La alegerile locale din 2016, Ioan Gligor a candidat la Primăria Sibiu din partea PMP. Apoi, la alegerile parlamentare din 2020, a candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul României pe listele Partidului Ecologist Român. 

Dragoș Patriche – Partidul Umanist Social Liberal (PUSL)

sondaj: pe care dintre cei 8 candidați pentru președinția consiliului județean sibiu l-ați vota?

Dragoș Patriche are 33 de ani și este fiul vornicului și profesorului Dragoș Patriche. A urmat clasele I-VIII la Școala „Regina Maria” din Sibiu și de pe băncile școlii a fost implicat în comunitatea sibiană, după cum el afirmă, fiind ales în Consiliul Local al Elevilor din Sibiu. A practicat fotbal la CSS Șoimii Sibiu și astfel a ales să studieze la Liceul „Onisifor Ghibu” din oraș la un profil sportiv. A practicat fotbal vreme de cinci ani, în perioada 2005-2010 și a jucat la Gloria Bistrița. 

A urmat cursurile Facultății de Științe Economice, la profilul Afaceri Internaționale, iar în paralel s-a înscris și la Facultatea de Inginerie. Are un master în Ingineri – Managementul Afacerilor Industriale și încă unul la Politehnică în București – Management Aeronautic. 

Și-a continuat cariera de sportiv, arbitrând peste 500 de meciul de fotbal în județul Sibiu și în țară. 

Dragoș Patriche candidează pentru șefia Consiliului Județean Sibiu din partea PUSL. 

Ordinea finală în care veți găsi candidații pentru funcția de președinte al CJ Sibiu pe buletinele de vot este următoarea: 

  • Poziția 1 – Paul Kuttesch (FDGR)
  • Poziția 2 – Augustin Sava (AUR)
  • Poziția 3 – Daniela Cîmpean (PNL)
  • Poziția 4 – Bogdan Trif (PSD)
  • Poziția 5 – Lucian Trancă (PP)
  • Poziția 6 – Adrian Echert (ADU: USR-PMP-Forța Dreptei)
  • Poziția 7 – Ioan Gligor (PER)
  • Poziția 8 – Dragoș Patriche (PUSL)

În județul Sibiu sunt 381.735 de alegători cu drept de vot, potrivit Autorității Electorale Permanente. În tot județul, vor exista 381 de secții de votare. 

Ultima oră