municipalitatea anunță că prețurile la biletele tursib nu se scumpesc

Primăria Sibiului a modernizat transportul public, achiziționând până în acest moment 119 autobuze noi și digitalizând sistemul de ticketing prin aplicația Sibiu Bus. Odată cu extinderea rețelei de transport în comun și în Zona Metropolitană, vor mai fi achiziționate alte 16 autobuze pentru Sibiu. Cu toate acestea, prețul biletului va rămâne neschimbat.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a afirmat într-un interviu acordat pentru „Ora de Sibiu” că biletele Tursib nu vor fi majorate odată cu extinderea rețelei de transport în comun. Municipalitatea acordă o subvenție de peste 75% din costurile operatorului Tursib, ceea ce indică că, cel puțin în prezent, nu se anticipatează o creștere a tarifelor de autobuz. Cu toate acestea, Astrid Fodor speră că nu vor fi impuse restricții în ceea ce privește subvenționarea, întrucât există dependență de legislația națională în această privință.

„Să sperăm că nu va fi nevoie să crească prețul biletelor pentru că ne dorim să încurajăm utilizarea transportului public de către sibieni. Oricum Primăria Sibiu subvenționează peste 75% din costurile operatorului Tursib. Deci cel puțin deocamdată nu se pune problema scumpirii călătoriei cu autobuzul. Totuși, și în acest domeniu depindem de legislația națională așa că sper că nu vor fi impuse anumite limitări raportate la subvenția pe care o acordă Primăria”, a mai spus Astrid Fodor.

municipalitatea anunță că prețurile la biletele tursib nu se scumpesc

„Am investit mult în modernizarea transportului public pentru a-l transforma într-un mod de deplasare alternativă de încredere, care să fie atractiv pentru sibieni, determinându-i să mai lase mașina acasă. Am achiziționat 119 autobuze noi în ultimii ani și da, flota este practic înnoită în totalitate. În plus, am digitalizat sistemul de ticketing, de informare a călătorilor prin aplicația Sibiu Bus și gestionarea flotei”, a spus Astrid Fodor.

Pentru a atrage mai mulți călători în transportul public, acesta va fi extins și în zona metropolitană prin achiziționarea a 36 de autobuze noi. Dintre acestea, 16 vor fi folosite în Municipiul Sibiu. În plus, municipalitatea plănuiește să extindă și autobaza Tursib. Contractul pentru pentru proiectul tehnic a fost deja semnat.

„Pentru a-l face și mai atractiv, vom extinde transportul public în zona metropolitană. Avem în curs procedurile de achiziție a 36 de autobuze de 12 și 10 metri. Din acestea, 16 vor reveni Municipiului Sibiu. Pentru a putea opera în această zonă extinsă, vom extinde și autobaza Tursib – contractul pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor a fost semnat de către societatea de transport”, a mai detaliat primarul municipiului Sibiu.

interviu astrid fodor: „văd un sibiu puternic, care să ofere prosperitate comunității”

Citește interviul integral: INTERVIU Astrid Fodor: „Văd un Sibiu puternic, care să ofere prosperitate comunității”.

Ultima oră