doi pui de urs se plimbă de două zile pe străzile din cisnădie (video)
foto: arhivă

Marți dimineața, în jurul orei 9:15, locuitorii din Cisnădie au alertat autoritățile pentru a semnala prezența a doi pui de urs pe strada 1 Decembrie. Atât poliția, cât și jandarmeria au intervenit prompt, însă urșii nu au putut fi găsiți. Miercuri, localnicii au observat din nou urșii pe raza localității.

Primul apel a fost înregistrat marți, pe data de 14 mai, la ora 09:15. Ambele forțe de ordine, atât poliția cât și jandarmeria, au răspuns rapid, însă urșii nu au putut fi localizați.

„Ieri, în jurul orei 09.15, în urma unui apel prin SNUAU 112, prin care s-a anunțat prezența a doi pui de urs pe strada 1 Decembrie din localitatea Cisnădie, pentru siguranța cetățenilor, la fața locului s-au deplasat un echipaj de jandarmerie și unul de poliție, precum și un reprezentant din cadrul Primăriei Cisnădie, conform prevederilor OUG nr. 81/2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. După ce echipajele de jandarmerie și poliție au căutat atent în zona în care au fost raportate puii de urs și în zonele învecinate, animalele sălbatice nu au fost găsite. Cu toate acestea, forțele de ordine au continuat să monitorizeze întreaga zonă extinsă pentru a proteja cetățenii”, a transmis Biroul de Presă al Jandarmeriei Sibiu.

Al doilea apel a fost înregistrat aproximativ la aceeași oră, a doua zi, miercuri, 15 mai însă nici de data aceasta autoritățile nu au reușit să găsească cei doi pui de urs.

„Astăzi, în jurul orei 09.20, a fost sesizată din nou prezența puilor de urs, prin apel 112. La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților abilitate, care au desfășurat activități de verificare și monitorizare a zonei, însă urșii nu au fost găsiți. Le reamintim cetățenilor ca, de fiecare dată când constată prezența animalelor sălbatice, să sune la 112, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia”, au mai transmis oficialii Jandarmeriei Sibiu.

 

Ultima oră