bărbat din jina reținut după ce a intrat în casă peste fosta soție și a bătut-o
foto: arhivă

Un bărbat din Jina a fost reținut de polițiști, iar mai apoi plasat sub control judiciar, după ce a încălcat un ordin de protecție și a intrat în casa fostei soții. Anterior, individul a agresat-o. 

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au reținut, în 13 mai, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Jina, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a măsurilor dispuse prin ordin de protecție provizoriu.

„În fapt, la data de 11 mai a.c., polițiștii secției amintite au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu, valabil timp de 5 zile, după ce au constatat că acesta și-ar fi agresat fosta soție, în cauză fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. La data de 13 mai a.c., în jurul orei 20.00, aflându-se sub influența alcoolului, bărbatul ar fi pătruns fără drept în imobilul unde locuiește femeia, încălcând astfel una dintre obligațiile impuse prin ordinul de protecție provizoriu și anume interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri de fosta soție”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. La data de 14 mai, la nivelul unității de parchet competente, s-a dispus aplicarea față de persoana în cauză a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Ultima oră